Büyükçekmece Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenlediği seminerle belediye personeline eğitim verdi. Eğitimlerin önemine dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Önce can güvenliği" dedi.
Büyükçekmece Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, taşeron firması GÜNPAK ile birlikte düzenlediği seminerde belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verdi. İş güvenliği uzmanı Mustafa Çınar'ın verdiği seminerde genel iş ve güvenlik kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri, iş yerindeki riskler, ergonomi, ilk yardım ve kurtarma, temizlik ve düzen, kişisel koruyucu donanımlar, elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri konularına değinildi.
'Önce can güvenliği' diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu tarz eğitimleri zaman zaman gerçekleştirerek personelin iş yaparken önce kendi canını sonrada toplumun emniyet ve güvenini sağlayarak çalışması gerektiğini onlara öğrettiklerini belirtti. Başkan Akgün, "Bir işe başlarken önce can güvenliğimizi sağlamalıyız sonra işimizi yapmalıyız. Bu yüzden ağır ve tehlikeli iş kollarında çalışan personelimize iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermek zorunluluğumuzdur" dedi.
Personelin gelişi güzel çalıştırılmaması gerektiğini de vurgulayan Başkan Akgün, "Personelimiz çalışırken bir kere kendi yasal haklarını iyi bilmesi gerekir. Sosyal belediyecilikte çalışan personel hak ve yükümlülüklerinin bilincinde olması lazım" şeklinde konuştu.
(HÇ-ET-Y)

01.02.2013 10:08:46 TSI

Editör: Wan Haber