Büyükçekmece Basketbol Kulübü kendi evinde ağırladığı Işıkspor'u 89-70'lik skorla mağlup etti.
Mimarsinan Koleji Arena Kapalı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Büyükçekmeceli taraftarlar türbinleri hınca hınç doldurdu.1'inci periyodu 17-28 yenik tamamlayan Büyükçekmece Basketbol, 2'inci periyotta oyuna asılarak durumu 22-18 tamamladı. Birinci devrenin sonunda ise 39-46 mağlup tamamlayan devler ikinci yarıya hırslı başladı.
3'üncü periyotta rakibe karşı açık ara fark atan Büyükçekmece'nin devleri 27-6'lık skorla öne geçmeyi başardı. Taraftarın desteğini arkasına alan Büyükçekmece Basketbollu oyuncular inanılmaz bir mücadele örneği sergileyerek gönülleri fethetti. Karşılaşma sonucunda kazanan taraf Büyükçekmece Basketbol oldu.
Karşılaşmayı değerlendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Çok centilmence bir maç oldu. Işıkspor özellikle İstanbul basketbol kulüpleri içersinde en güçlü rakip takımdı. Ama Büyükçekmece artık Türkiye'de ve İstanbul'da basketbolda var olduğunu ispatladı. Teknik ekibi ve oyuncuları yürekten kutluyorum. Bizi izlemeye devam edin" dedi.
Takım kurucusu Koç ise, "Öncelikle belediye başkanıma her şey için teşekkür ederim. Biz kendisine şöyle söz vermiştik. Büyükçekmece'nin en büyük markası basketbol olacak dedik. Önce yurt içinde, daha sonra da yurt dışında Büyükçekmece'mizi en iyi tanıtan araç olacaktır. Özellikle TÜYAP bizlere çok katkıda bulundu onlara da sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Müthiş mücadeleyi izleyenler arasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, ünlü basketbol yorumcusu ve köşe yazarı İsmet Badem, Mimarsinan Özel Okulları kurucusu Mehmet Ayar'da tribündeki yerlerini aldı.
(HÇ-ET-AŞ-Y)

09.12.2012 11:20:06 TSI

Editör: Wan Haber