Süper Loto'nun 22 Kasım tarihinde gerçekleşen çekilişinde kuponuna 21.7 milyon isabet eden İzmirli talihli, kuponunu pantolonunun cebinde unuttu. Talihlinin eşi pantolonu çamaşır makinesinde yıkayınca, pantolonun cebindeki 21.7 milyon TL değerindeki kuponun üzerindeki bazı rakamlar silindi.
Kayseri'nin Kocasinan İlçesi Mevlana Mahallesindeki Naci Emel'e ait 28 No'lu bir bayide oynadığı kuponla birlikte yaşadığı İzmir'e gelen 27 yaşındaki İzmirli talihli, bir ay sonra bir umut Milli Piyango İdaresi'ne (MPİ) başvurup parasını almak istedi. Ancak talebi MPİ'nin kuralları gereği kabul edilmedi ve talihli geri çevrildi. Bunun üzerine İzmir Barosu avukatlarından Şakir Balcı'ya başvuran talihli, hakkının iadesi talebinde bulundu.
Avukat Şakir Balcı, MPİ yetkilileriyle görüştüğünü ve teknik inceleme talep ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Süper Loto'nun büyük ikramiyesi, kuponu Kayseri'deki bayide oynayan ve daha sonra İzmir'e dönen 27 yaşındaki dar gelirli bir erkek müvekkilime ait. Ancak, kupon, unutkanlık sonucu giysi içinde yıkandığı için bazı bölümlerinde sıkıntılar var. Milli Piyango İdaresi'nin kuralları elbette var ama hukukta kıymetli bir evrağın çalınması, kaybolması veya yıpranması halinde yapılabilecek işlemler de var. Örneğin bir çek, tuvalette yere düştü ve ıslandığı için bazı bölümleri okunamaz hale geldi diye tamamen yok sayılamaz. Şimdi onlar üzerinde durup, Milli Piyango İdaresi ile görüşüyoruz. Teknik incelemeler yapılacak. Biz, ikramiyeye ilişkin kuponun bu olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz. Kuponun üzerinde seri numarası ve diğer bilgiler de var. İddiamızı ispatlayacak çözümleri ve delili sunacağız. Şu aşamada daha fazla konuşmak istemiyoruz. Talihlimizin de kimliğiyle ilgili bilgi veremeyiz."
Kuponun oynandığı Kayseri'deki Volkan bayisinin sahibi Naci Emel ise, İzmirli talihliye bu miktarda bir ikramiyeyi kazandırdığı için önce mutlu olduğunu ancak başına gelenleri öğrendikten sonra üzüldüğünü söyledi.
Bayi sahibi Naci Emel, talihlinin en azından ortaya çıkmasına sevindiğini belirterek şöyle konuştu: "Ancak, Süper Loto ve loto kuponları ısı, ışık, nem ve suya karşı duyarlı olduğu için, İzmirli talihlinin başına gelen olumsuzluğu az çok tahmin etmiştim. Bir başka endişem de kuponun kaybolduğu yolundaydı. Bazıları oynadığı kuponu kaybediyor, bazıları sonuçlara bakmayı unutuyor, bazıları da ortamın sakinleşmesini bekliyor. Ancak, paranın bir yıl içinde alınması gerekiyor yoksa ikramiyeler Hazine'ye kalıyor. Her yıl alınmayan yaklaşık 2-3 milyon TL oluyor. İzmirli talihli umarım, yasal prosedürüdür ardından 21.7 milyon TL tutarındaki parasını alır. Yoksa talihli, talihsiz olarak tarihe geçer"
Milli Piyango'nun Süper ve Sayısal Loto kuponlarının arkasındaki, 'Sayısal oyunlar genel oynama esasları' başlığıyla şu uyarı bulunuyor: "Yırtık ve bozuk biletlere ikramiye ödenmesine idarece yapılacak inceleme ve araştırma sonucunda yönetmelik hükümlerine göre karar verilir.'
Makine yerine doğrudan oynanan kuponların arkasında ise şu uyarı yazısı bulunuyor: "İkramiye talep edebilmek için, bayiden alınan biletin tam olarak ibrazı şarttır. Yırtık ve bozuk biletlere ikramiye ödenmez."
(HD-HO-Y)

22.12.2012 17:32:56 TSI

Editör: Wan Haber