Samsun, Darıca ve Batum'da hastaneleri bulunan Büyük Anadolu Hastaneleri, HOSPİTAL PARK ismi altında birleşti.
HOSPİTAL PARK Yöretim Kurulu Başkanı Yakup Yöntem, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Nilgün Yöntem ve Genel Müdür Mehmet Topçu, isim değişikliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Darıca Bayromoğlu Paradise Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yöntem, "Darıca'daki hastanemizde 9 yıl geride kaldı, yeni bir sayfa açalım istedik. Ham yatırımlarımızı büyütelim, hem kurumsal bir kimlik oluşturalım hem de kalitemizi yükseltelim düşüncesiyle isim değişikliğiyle beraber ilk yurt dışı temsilciliğimizi de HOSPİTAL PARK Batum olarak hayata geçirdik. Hasta transferi anlamında hem Darıcadaki hastanemizde hem de Samsun'daki hastanemizde hedef büyüttük. Kısmet olursa önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye'deki 10 sağlık kuruluşu arasında yer almak istiyoruz" dedi.
Sağlık sektörüne girişinin 30. yılında olduğunu belirten Yöntem, "Benim sağlığa girişimin 30. yılı. 1994-95 yıllarında özel sektöre girdik. Hatta ilk hastanemizin resme açılışını başbakanımız yapmıştı ama bir talihsizlik oldu 28 Şubat sürecinde hastanemiz ideolojik olarak kapatıldı. 18-20 yıl önceki özel sektörün şartlarıyla şimdi çok farklı. O zaman parmakla sayılabilecek kadar çok az hastane varken ve sağlık sektörü çok gerilerdeyken hükümetimizin yaptığı başarılı çalışmalarla şuanda yurt dışından 1 milyon hastanın sağlık turizmi için Türkiye'ye geldiğini görüyoruz" dedi.
HOSPİTAL PARK Genel Müdürü Mehmet Topçu ise, "Ünvan dağişikliğine gitmeyi istememizin tek sebebi hükümetimizin son yıllarda kendisine hedef olarak koymuş olduğu Türkiye'nin, bölgenin sağılık üssü olmasına bizlerin de katkı sunmak istemesi. Grubumuzda toplam 3 hastanemiz, bir tıp merkezimiz, bir tanı merkezimiz ve Gürcistanda'da ilk hasta transfer bölge ofisimiz var. Gürcistan'dan da sağlık turizmine katkı sunmak amacıyla ülkemizdeki hastanelerimize hasta transfer etmeye başlayacağız. Samsun'da Kocaeli'deki hastanelerimizden daha eskiyiz. İki hastanemiz de hemen hemen yüzde 100 doluluk kapasitesiyle çalışmakta. Bu sebepten dolayı bölgede, imkanlar elverdiği taktirde 2013 yılı içerisinde mevcut hastanelerimizden bir tanısini kapatarak, onun yerine 200 yataklı bir hastane inşa etmeyi istiyoruz" dedi.
(ÖK-ÖK-E)

04.01.2013 15:56:24 TSI

Editör: Wan Haber