Adana'da "Evinizde kara büyü, nazar var" diyerek bir kadının 8 bin lira değerindeki altınlarını çaldıkları ileri sürülen 2'si kadın 4 kişi hakkında 7'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.
İddiaya göre, 10 Ocak 2013 tarihinde Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Güldane A.'nın kapısını çalan ve falcı olduklarını söyleyen Seher A. (44) ile Türkan M. (60), "Evinizde kara büyü ve kızında nazar var. Dua okuyup, bozmamız için altınlarını getirmen lazım. Nazarı ve büyüyü altın ile çözeceğiz" dedi. Falcılara inanan kadın, yaklaşık 8 bin TL değerindeki altınları kadınlara verdi. Şüpheliler, Güldane A.'ya altınları bohçaya sardıklarını, kendileri gittikten sonra açması gerektiğini, erken açarsa kocasının öleceğini söyledi. Altınları çalan kadınlar, içerisinde Ferhat C. (26) ile İsmet E.'nin bulunduğu otomobille kaçtı. Bohçayı açtığında altınların olmadığını gören Güldane A. dolandırıldığını anladı. Şikayet üzerine 4 kişi gözaltına alınıp tutuklandı.
Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüphelilerin planlı bir şekilde dolandırıcılık kastı ile hareket ettiğinin belirtildiği iddianamede, "Şüphelilerin, şikayetçinin dini duygularını istismar etmek suretiyle kızının iyileşmesi için dua okuyacaklarını söyleyip, suçu işledikleri anlaşılmıştır" denildi.
2'si kadın 4 şüpheli hakkında "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7'şer yıl hapis istemi ile dava açıldı.
(FKE-CC-Y)

15.02.2013 10:53:53 TSI

Editör: Wan Haber