(ÖZEL HABER) Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan Sebahattin Bildirici isimli vatandaş, tedarik ettiği yemleri aç kalan kuşların yemlenmesi için kilometrelerce yol kat ederek doğaya bırakıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Ahlat Şefliği'nde görevli memur Sebahattin Bildirici, hafta sonlarını dinlemek yerine, gerek kurumundan gerek kendi evinden temin ettiği yemleri bir metre kar kalınlığına aldırmadan, uzun çaba ve emek sonucunda doğaya bırakıyor. Bildirici, kilometrelerce sırtında taşıdığı yemlerle doğada hayvanların aç kalmaması için özel çaba ve emek sarf ederek yaptığı işi sevdiğini, canlılara yardımın şart olduğunu belirtiyor.
Kış şartlarından yaban hayatın da olumsuz yönde etkilediğini belirten Sebahattin Bildirici, aç kalan hayvanların telef olmaması için onlara yem vermek konusunda hiçbir zorluğa aldırmadığını söyledi. Özellikle Van Gölü sahillerinde ulaşılması güç ve kuşların yoğun olarak geldiği alanlara yem bıraktığını anlatan Sebahattin Bildirici, daha sonraki günlerde de diğer yabani hayvanlara yem bırakmak için çalışmalarının süreceğini ifade etti.
Hayvanlara yem bırakmanın kendisi için bir haz ve güzel bir duygu olduğunu anlatan Bildirici; "Doğa Koruma Milli Parklar Şefliğinde çalışıyorum. Müdürümüz Salih Özdemir'in talimatlarıyla hafta sonları "Yaban Hayatını Koruma ve Kollama" olarak hayvanlara yem bırakıyoruz. Kış şartları altında yem bulamayan kuşların yanı sıra kurt, tilki ve diğer yaban hayvanları da düşünerek bu tür çalışma yapıyoruz. Haftanın diğer günlerinde ise kurt ve tilkiler için doğaya kemik ve et bırakacağız. Bugün sadece kuşlar için doğaya yem bıraktık. Şuan kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle hayvanların yem bulma sıkıntısı var. Bu sıkıntıları gidermek için kurumumuzun temin ettiği buğdayları doğaya bırakmaktayız. Kurumumuzun bize vermiş olduğu bu görevin yanı sıra, severek, eğlenerek hafta sonlarımızı bu işe ayırarak yapıyoruz. Hem insani hem de vicdani vazifemizi yapıyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" diye buyuruyor. Bunları da yaratan Allahü Teala olduğu için merhamet etmeliyiz. Hz. Mevlana'nın "Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü" diye güzel bir sözü vardır. Bu nedenle bu hayvanlara sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
(GA-MET-Y)

14.01.2013 10:10:48 TSI

Editör: Wan Haber