AK Parti Bursa Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, Bursa'ya Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulması için kolları sıvadı.
Milletvekili Hüseyin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin ile birlikte Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'i ziyaret etti. Şahin, Rektör Dilek'ten U.Ü bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulması talebinde bulundu. Dilek, konuyu 15 gün sonra toplanacak üniversite senatosuna götüreceğini söyledi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa'da 412 spor kulübü bulunduğunu, düzenlenen olimpiyatlara çok sayıda sporcu gönderildiğini, BTSO Eğitim Vadisi'nde bir spor lisesi olduğunu ve gelecek yıl İnegöl'de de bir tane açılacağını bildirdi. Milletvekili Şahin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız bu yıl 10 ili Olimpik Merkez yapacak. Bu illerden biri de Bursa olacak" dedi.
Bursa'nın İstanbul ve Ankara'nın ardından en fazla spor tesisine sahip il olduğunu hatırlatan Şahin, spor alt yapısının tüm branşlarda çok güçlü olduğunu ifade ederek, "Belediyeler son yıllarda spor yatırımlarına çok önem vermeye başladı. Sukaypark gibi uluslararası tesislerin yanı sıra, onlarca olimpik ve yarı olimpik ölçülerde yapılan yüzme havuzları, spor salonları ve semt sahaları ile spora çok büyük yatırımlar yapılıyor. 2023 hedeflerimizden biride Görükle'de bir Olimpiyat Köyü kurulmasıdır" şeklinde konuştu.
Gelişmiş ülkelerde beden eğitimi ve sporun genel eğitimin bir parçası olarak algılandığının altını çizen Milletvekili Hüseyin Şahin, 2012 olimpiyatlarına Türkiye'nin tarihinin en fazla sporcusu ile katıldığını, ancak arzu edilen seviyede başarının elde edilemediğini belirterek, "Bunun sebebi sporcularımızı bilimsel yöntemlerle yetiştiremememizdir. Bu yüzden sporu bir bilim olarak kabul etmeli ve üniversiteleri bu işe dâhil etmeliyiz. İşte bu gerçeklerden hareket ederek U.Ü bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmalıdır. Sizden ricamız bu konuda gerekli adımları atmanız ve Bursa'ya bu fakülteyi kazandırmak için gayret göstermenizdir. Bizlerde siyasetçiler olarak size destek olacağız" ifadelerini kullandı.
Yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu söyleyen U.Ü Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, 1975 yılında kurulan U.Ü'nin bünyesinde 9'u faal 10 fakülte, 1 Konservatuar ve 16 tane yüksekokul bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversitelerinin teknik ve mali alt yapısının Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi açmaya yetecek kapasitede olduğunu belirterek, "Sizden de siyasi destek gelirse fakülteyi gelecek akademik yıla bile yetiştirebiliriz. Ben konuyu 15 gün sonra toplanacak üniversite senatomuza götüreceğim ve olumlu sonuç çıkması için gayret göstereceğim. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de bu sürede bize Bursa'nın spor alt yapısı ile ilgili gerekli bilgileri içeren bir rapor hazırlarsa bu konuda mesafe alabiliriz" diye konuştu.
(MŞ)

08.01.2013 11:43:49 TSI

Editör: Wan Haber