Bursa'nın her köşesinde yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin, Çalı ile Demirci arasındaki ulaşıma nefes aldırmak amacıyla yaptırdığı köprü törenle trafiğe açıldı.
Bursa'yı sağlıklı ve ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla ana arterlerin yanı sıra merkez ilçelerde de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer'e kazandırılan Çalı Köprüsü trafiğe açıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çalı ile Demirci'yi birbirine bağlayan köprünün bölgedeki ulaşıma da nefes aldıracağını ifade etti. Başkan Altepe, bölgede önemli bir ihtiyacın karşılandığını ifade ederek, "Bursa'da yatırımlarımızın yüzde 70'ini ulaşıma yapıyoruz. Raylı sistemlerden köprü ve kavşaklara kadar, ana arterlerin yanı sıra ihtiyaç duyulan her bölgede yatırımlarımızı ulaştırıyoruz" dedi.
Başkan Altepe, bu dönemde tamamlanan, yapımı devam eden ve yapılacak olan toplam 32 köprü ve kavşağın kente kazandırılacağına işaret ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalı, Demirci ve Kayapa bölgesinde süren hizmetlerimizin bir sembolü olan Çalı Köprüsü'nün açılmasıyla bölge trafiği de nefes alacak. Çalı ve Kayapa yolunda genişletmeyi yaptık, bu yolun çift yol olmasıyla ilgili plan çalışmalarımıza da devam ediyoruz" diye konuştu.
Çalı'yı Demirci'ye bağlayan köprünün 13 m genişlik ve 20 m uzunlukta olduğunu anlatan Başkan Altepe, köprünün yapımında 700 metreküp beton ve 102 ton da demir kullanıldığını söyledi. Altepe, bölgede yapılan dere ıslahının da sanayicileri su baskınlarından kurtaracağına işaret etti.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise "Türkiye'yi ilmek ilmek dokuduğumuz gibi, Bursa'yı da hizmetlerimizle ilmek ilmek dokuyoruz" diyerek, 2004 döneminin öncesini ve sonrasını tarih öncesi ve sonrasına benzetti. AK Parti belediyeciliğinin örneklerinin ve misyonunun yapılan hizmetlerle görüldüğüne işaret eden Şahin, gelişen ve büyüyen toplumlarda anayasanın toplumun uzlaşma senedi olduğunu da söyledi. Şahin, anayasa çalışmalarından bahsederek, başkanlık sisteminin de ülkeye daha çok hizmet ve ekonomik değer katacağını belirtti.
Çalı Sanayi İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Halil İbrahim Kuzucu, bölgedeki çalışmalardan bahsederek, ihtiyaçlarını Başkan Altepe'ye bildirdiklerini ve sorunlarına çözüm bulduklarını söyledi. Kuzucu, 115 hektar alanda 260 firmanın bulunduğu bölgeye desteklerinden dolayı Başkan Altepe'ye çiçek verdi. Çalı Mahalle Muhtarı Mustafa Yunguş ise Çalı'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Başkan Altepe'ye plaket takdim etti.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, partililer ve sanayiciler de törene yoğun katılım sağladı. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, kurdeleyi keserek, Çalı Köprüsü'nü trafiğe açtı.
(İHS

04.01.2013 14:20:27 TSI

Editör: Wan Haber