Bursaspor'un Stoke City'den sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığı Maurice Edu, resmi sözleşmeye imzayı attı.
Yeşil-beyazlı ekibin İngiltere Premier League ekiplerinden Stoke City'den transfer ettiği ve bu sabah saatlerinde Bursa'ya gelen ABD'li oyuncu Maurice Edu, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreni ile kendisini yeşil-beyazlı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. İmza törenine Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Uslu ve Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat katıldı.
Düzenlenen törende konuşan İlhan Uslu, Edu'nun çok önemli bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Sezon başında almayı istedik ama nasip olmadı. Bugüne nasipmiş. Oyun sitili ve mücadele gücü bizi çok etkiliyor. N'Diaye'nin yerini dolduracağına güvenim tam. N'Diaye'den aşağı değil. Sonuçta ABD milli takımının oyuncusu. Çok doğru ve nokta bir transfer oldu. Nokta transferler yapmak istiyoruz. Bunu yapabilmek ayrı bir maharet istiyor. N'Diaye'yi biz yollamak istemiyorduk. Futbolcunun kendi durumu nedeniyle mecbur kaldık. Eldeki hesap çarşıya uymadı. Bu transferin Fenerbahçe maçına denk gelmesi de tesadüf. Tabii ekonomik şartları da düşünmek gerekiyor. Hedefiniz varsa bunları değerlendirmek gerekiyor. Anlayış bekliyoruz, anlayış olduğu sürece bizler moralle çalışmaya devam ederiz. Bu olursa da dünya yıldızlarını bugün olduğu gibi getiririz. Özellikle İngiltere'den oyuncu getiriyoruz. Bu futbolcuların adları duyuluyordu, şimdi ise Bursaspor'a geliyor. Büyük takım iseniz transfer hiçbir zaman bitmiyor. Çağlar Birinci görüştüğümüz oyunculardan da ama şuan yok. Bir iki oyuncu ile görüşüyoruz. Onları da bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Birkaç gün içinde inşallah netleşir" diye konuştu.
Edu'un orta sahanın yükünü alacağını belirten Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat, "Kulübümüz adına son derece önemli bir oyuncu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Edu'nun kariyeri ve meziyetleri tartışılmaz. Biz Bursaspor forması altında çok şey bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Orta sahanın yükünü alacağını, başarılı olacağını düşünüyorum" dedi.

"BURSASPOR FORMASI İLE AVRUPA'DA OYNAMAK İSTİYORUM"
Bursaspor forması altında Avrupa'da oynamak istediğin ifade eden Edu ise, "Burada olduğum için çok mutluyum. Bana bu fırsatı verenlere çok teşekkür ediyorum. Daha önce burada oynayan Altidore'den çok güzel çok önemli şeyler duydum. Bursaspor için çok olumlu şeyler söyledi. Ayrıca ne kadar büyük ve harika taraftarı olduğundan bahsetti. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde Rangers ile Bursaspor'a karşı oynamıştım. Umarım bu kez de Bursaspor forması ile Avrupa'da oynarım. Burada başarılı olmak ve şampiyon olmak istiyorum. Takımla tanıştım, çok iyi karşılandım. Şimdiye kadar her şey çok güzeldi. Umarım bundan sonra da böyle gider" şeklinde konuştu.
Bursaspor'un başarısı için elinden geleni yapacağını anlatan Edu, "Ben son derece atak bir futbolu seviyorum. Bursaspor'un başarısı için ne gerekirse yapacağım. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan kalitenin tekrar orada oynayabilmesi için şampiyon olabilmesi için var gücümle çalışacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. En kısa sürede bütün taraftarların beğeneceği bir oyuncu olacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
(MA-BÇ-S)

17.01.2013 17:13:36 TSI

Editör: Wan Haber