Bursaspor'un kaptanları Ömer Erdoğan, İbrahim Öztürk ve başarılı futbolcu Pablo Martin Batalla, basın toplantısı düzenleyerek taraftara seslendi. Futbolcular, taraftarın desteğine en çok ihtiyaç duydukları bir dönem yaşadıklarını belirterek, kendilerine güvenilmesini ve şampiyonluk döneminde olduğu gibi destek verilmesini istedi.
Kaptan Ömer Erdoğan, son dönemlerde zor günler geçirdiklerini belirterek, "Takım arkadaşlarım adına Ertuğrul Hoca ve ekibine bize yaşattığı sonsuz başarılar ve futbol anlamında, adamlık anlamında çok büyük şeyler öğrettiği için teşekkür ediyorum. Profesyonellikte böyle ayrılıklar oluyor. Hocamıza ve ekibine hem sportif hem de özel hayatında başarı diliyorum" dedi.

"TARAFTARIMIZDAN DESTEK İSTİYORUZ"
Bugün basın toplantısı yapmalarının amacının taraftardan destek istemek olduğunu belirten Ömer, şöyle konuştu:
"Sezon başından bu yana inişli çıkışlı bir performans sergiliyoruz ama burada bazı şeyleri dile getirmek gerekiyor. Şuna çok kötü noktada değiliz ama daha iyi yerlerde olabilirdik. Bundan en çok üzülen de yine biz futbolcularız. İşler iyi gittiğinde tadından doyulmayacak bir meslek ama işler kötü gittiğinde üzülüyoruz, özel hayatımıza yansıyor. Herkese hesap vermek zorunda hissediyoruz. Dışarı çıkmak bile içimizden gelmiyor. Bunun en büyük üzüntüsünü bizler yaşıyoruz. Onun için her zaman kulübün daha ileri gitmesi için ciddi bir şekilde düşünüp sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Zaman zaman sahaya yansıtamadığımız oluyor. Biz yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Önümüzdeki Galatasaray maçı ile yeni bir başlangıca imza atmak istiyoruz. Bizim için önemli bir fırsat bu maç. Ligin lideri ile oynuyoruz. Daha önce de çok zor dönemlerden çıktığımız oldu. Onunu için taraftarımızdan, camiamızdan destek istiyoruz. Arkadaşlarımız da çok kaliteli oyuncular, herkes iyi niyetli, çok iyi bir arkadaşlık var."

"TARAFTAR ŞAMPİYONLUKTA OLDUĞU GİBİ BİZE DESTEK VERMELİ"
"Sonuçlar dışında herhangi bir sıkıntımız yok." diyen başarılı futbolcu, şöyle devam etti:
"Ama ligde ikinci olan takımla aramızda 4 puan var. Sezon başında şampiyonluğa oynayan ve Avrupa Kupalarında oynayan, Türkiye Kupası'nda finale oynamak istiyorduk. Dün itibariyle bu şansımızı kaybettik. Ama bundan sonrada Bursaspor'u daha ileri taşımak için çalışacağız. Takım kaptanı olarak bunun sözünü veriyorum. Taraftarlarımızdan istediğimiz, şampiyonlukta olduğu gibi bize destek vermeleri. Bu döneminde inşallah en iyi şekilde atlatırız."

"İSTİFA BİZİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU"
Ertuğrul Sağlam'ın istifasını da değerlendiren kaptan Ömer, şu bilgileri verdi:
"Bizim için de sürpriz oldu. Çoğumuz istifa toplantısından önce alt yazıdan öğrendik. Bir önceki akşam kulüpteydik. Hocamızla görüştüm. Hocamızın şu dönemde bizi bırakmasını istemediğimi, kendisinden çok memnun olduğumuzu, birbirimize çok bağlı olduğumuzu söyledim ama yorulduğunu, ara vermek istediğini, bir günde bu kararı almadığını söyledi. Sabah erken takım arkadaşlarımızla buluşup konuşalım, hocamızı kararından vazgeçirmeye çalışalım dedik. Çağırdık hocamızı, yabancısından gencine herkes hocamızla devam etmek istediğimizi, sezon sonuna kadar devam edelim dedik, sonra yine görüşelim dedik. Ama hocamız kararını vermişti. Hocamızın yanına daha sonra bir daha gittik. Hocam bak herkes şok yaşıyor. Biz bu dönemde başarılı olacağımızı biliyoruz ve bunu sizinle yapmak istiyoruz, kararınızdan dönün' dedik. Ama kararından vazgeçiremedik."

"AĞLAYAN ARKADAŞLARIMIZ OLDU"
Çok uğraştıklarını belirten Ömer Erdoğan, şöyle devam etti:
"Çabayı gösterdik, çok da üzüldük. Ağlayan çok arkadaşımız oldu. Hocamızın kararına da saygı duymamız gerekiyor. Bursaspor camiasında görmediği başarılara imza attı. 7. senemde hayal etmediğim başarılar yaşadım. Şampiyonlar ligi maçları oynadık. Artık her şeyi bir kenara bırakıp yeni bir başlangıç yapalım. İdmanlara çıkılmayan dönemler oldu. Onlardan çıkıldı, şuan dünya çapında tanınan bir kulüp oldu. İngiltere liginden bile gelenler oluyor. Çok büyük bir çağ atladık kulüp olarak. Taraftarın da beklentisi arttık. Bunlara cevap vermek için Ertuğrul Hoca ile birlikte kulübü ligde daha iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Avrupa liginde daha farklı olabilirdi ama hatalarla, hala konuşurken ahlar vahlarla dertleşen bir grubuz. Çok bizi etkileyen maçlar oldu. Bundan sonraki dönemlerde ne yapanız ona bakmamız gerekiyor."

"GELEN HOCANIN İŞİ KOLAY DEĞİL"
Deneyimli futbolcu, Bursaspor'a gelecek hocaya ilişkin görüşünün sorulması üzerine, şu cevabı verdi:
"Gelen hocanın işi kolay değil. Ertuğrul Hocamız çıtayı yükseltti. ama yönetim kurulumuz, başkanımızın vereceği karar tabi ki. Yabancı gelirse Türkiye'yi tanıyan birisi olması çok önemli. İnsanlarımız duygusal, Türkçeyi, Türk futbolunu bilen birisi olabilir. Bu benim görüşüm"
Ömer, Ertuğrul Sağlam'ın ekibinde Bursaspor'da çalışmayı hayal ettiğini ancak hocanın istifasından sonra bu düşüncesinin azaldığını kaydetti. Sezon sonunda kendisine görev verilmesi halinde seve seve çalışacağını ancak şuan bunları düşünmediğini ifade etti.

"BİZ İNANIYORUZ, TARAFTAR DA BİZE İNANSIN"
Başarılı futbolcu İbrahim Öztürk ise daha önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda lige başlarken büyük hedefler belirlediklerini belirterek, şunları dile getirdi:
"Türkiye Kupası'nı bu sene almak istiyorduk ama bazı şeyleri doğru yapamadık. Yoğun bir trafiğe girdik. Bu da etkiledi. Biz içeride bir bütünüz. Çok iyi bir arkadaşlık var içerde. Taraftarlarımızı üzdük. Biz de içeride konuştuğumuz zaman en az onlar kadar üzüldük. Her zaman başarılı olmak için mücadele ediyoruz. Ligde şuan kaybedilmiş bir şey yok. Cami olarak da yönetim olarak bir bütünüz. Taraftarlarla bütündük ama tepkiler olmaya başladı. Şampiyonlukta olsun diğer senelerde olsun bütünlükle bir yerlere geldik. İkinci yarı yeni başladı, önümüzde çok iyi bir fırsat var, liderle oynayacağız. Çok bir puan farkı yok. Geçen sene biz bunu başardık. Camia olarak inandık, bütünlük oluşturduk. Taraftarımızdan da bütünlük bekliyoruz. Lig sonuna kadar onlar da bize inansınlar. Herkes elinden gelen mücadele verecek. Bunun sözünü verebiliriz. Onlar bizim 12. adamımız. Tepkiler almaya başladık. Onlardan isteğimiz bu dönemde bize sahip çıkmaları. Biz içeride bunları hallediyoruz ama dışarıdan bazı şeyler yaşadığımız zaman üzüntümüz ikiye katlanıyor. Sonuçta kimse yenilmek için oynamaz. Biz kendimize inanıyoruz., taraftarımız da bize inansın. Onların desteğine ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Onlar desteklediğinde biz yine başaracağımıza inanıyorum. Olumlu yaklaşsınlar, onların bu yaklaşımına karşılık vereceğimize inanıyoruz."

BATALLA: TARAFTARIMIZIN DESTEĞİ İLE ÇOK İYİ YERLERE GELECEĞİZ
Yeşil-beyazlı takımın tecrübeli ismi Pablo Batalla da Ertuğrul Sağlam'ın gidişinin kendilerini etkilediğini belirterek, şunları dile getirdi:
"Hocamızın gidişi bizi etkiledi ama her şeyin bir başlangıcı var. Son zamanlarda iyi bir başlangıç ortaya koyamadık ama takımımız başarılı olacaktır. Önceki senelerde Bursaspor'un bazı dönemlerde iyi yerlerde olmadığını biliyoruz. Ama biz oradan alıp sezon sonunda iyi yerlere getirdiğimiz oldu. Taraftarın desteğini de arkamıza alarak bu takımı çok iyi yerlere getireceğimize bende inanıyorum"
(İHS-EYB-EYB-S)

31.01.2013 17:01:08 TSI

Editör: Wan Haber