Bursaspor'un yetenekli sol kanat oyuncusu Ferhat Kiraz, ligin ikinci yarısında seri galibiyetler alarak üst sıralara tırmanmak istediklerini söyledi. Ferhat, "Oyunu çözemememizin nedeni takımların bize defansif oynamaları, bizim de açacak pozisyonlarda golleri geç bulmamız diye düşünüyorum" dedi.
Yeşil-beyazlı ekibin sezon başı kadrosuna kattığı ve gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken yetenekli oyuncusu Ferhat Kiraz, kulübün resmi televizyonuna yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısında şanssız puanlar kaybettiklerini söyledi. Puan durumundaki yerlerine üzüldüklerini belirten Ferhat, "Alacağımız puanlar bizi çok farklı yere getirebilirdi. Bizim adımıza en üzücü taraf seri galibiyet yakalayamamış olmamız. Ligde kaliteli takımlar var. Biz de bunlardan bir tanesiyiz. Bursaspor'un büyüklüğünü herkes kabul ediyor. Daha ciddiye alıyorlar. Oyunu çözemememizin nedeni takımların bize defansif oynamaları, bizim de açacak pozisyonlarda golleri geç bulmamız diye düşünüyorum. İkinci yarının da bana göre en önemli noktalarından biri de bizim kilidi açma anlamında daha farklı varyasyonlara girmemiz diye düşünüyorum. Çok şanssız goller de yedik. Sıkıntımızı antrenmanlarda gidermeye çalışıyoruz. Yediğimiz hatalı golleri tekrar tekrar izliyoruz. İlk yarı çok kötü bir yerde bitmedi ama daha iyi yerde bitmeliydi. Bursaspor'un hedefi yukarısı olmalı. İkinci yarı seri galibiyetlerle yukarıları hedefliyoruz" diye konuştu.

"FUTBOL ÖZGÜVEN İŞİ"
Takıma katıldığı ilk zamanlar zorluk çektiğini ifade eden yetenekli oyuncu, "Uyum sorunun ne kadar kısa tutarsam benim için o kadar iyi demiştim. İlk zamanlar zorlandım. Daha önceki karşılaşmalarda daha iyi performanslar sergileyebilirdim. Futbol özgüven işi. Fazla dakika alamıyordum bunun da sıkıntısı olmuştu. Oynadığım süre arttı ve özgüvenim yerine geldi. İstediğim seviyeye doğru ilerliyorum" şeklinde konuştu.

"DİREKLERİ DEĞİL AĞLARI SARSMAK İSTİYORUM"
Apandist ameliyatı olduğunu ve başarılı bir ameliyat geçirdiğini sözlerine ekleyen Ferhat, "Beklemediğimiz bir anda oldu. Başarılı bir ameliyatla çok kısa bir zamanda toparladım. 6 gün sonra ilk antrenmanımı yaptım. Şu an takımla çıkıyorum. Kontrollü davranıyorum. Şu an için sorun teşkil etmiyor. 13 Ocak'ta başlayacak kupa maçıyla inşallah sahada yer almak istiyorum" dedi.
İkinci yarı attığı şutların direklere en çok isabet eden futbolcu olarak dikkat çeken Ferhat, "Biraz o konuda şanssızım. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Gol pozisyonuna girebilecek özelliklerim var ama önemli olan o an bunları gole çevirmek. İnşallah ikinci yarı direkleri değil de ağları sarsarım" ifadelerini kullandı.
(MA-RFK-S)

05.01.2013 10:18:50 TSI

Editör: Wan Haber