Bursaspor Kulübü, yaptığı yazılı açıklama ile Gaziantepspor Resmi İnternet Sitesi'nden yayınlanan ve yeşil-beyazlı kulübü hedef alan açıklamayı kınadı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Gaziantepspor Kulübü'nün iddia ettiği gibi, Bursaspor Kulübü olarak, Sayın Ertuğrul Sağlam'ın istifasından sonra Sayın Hikmet Karaman'la kesinlikle bir transfer görüşmesi yapılmamış ve bundan önce olduğu gibi bugün ve gelecekte de Büyük Bursaspor Kulübü etik değerleri daima gözeterek hareket etmiş ve edecektir" ifadeleri kullanıldı.
"BEKİR OZAN VE MUHAMMED DEMİR'İN AKILLARI ÇELİNDİ"
Bursaspor'dan Gaziantepspor'a transfer olan Muhammed Demir ve Bekir Ozan'ın akıllarının çelinerek transfer edildiği belirtilerek, "Özellikle son dönemde, kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularımız Muhammed Demir ve Bekir Ozan'ın akıllarının çelinerek Gaziantepspor'a transferlerinin gerçekleştirilmiş olmasını ve bizim anlaştığımız Ankaragücü futbolcusu Turgut Doğan Şahin'i kaçırdıklarını hatırlarsak, bize bu konuda ahlak dersi vermeye kalkışanların, aslında kendilerinin davranışlarının etik olup olmadığı konusunu yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla iddia edildiği gibi görevi başındaki bir teknik direktöre teklif götürmemiz asla söz konusu değildir. Gaziantepspor Kulübü'nün, bizimle temasa geçmeden ve bu bilginin doğruluğunu araştırmadan, başta kendi camiasını ve bütün spor kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş olmasını şiddetle kınıyoruz" denildi.
Gaziantepspor Kulübü Resmi internet Sitesi'nden ise şu açıklama yayınlanmıştı;
"Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından görevi başında olan Teknik Direktörümüz Hikmet Karaman'a transfer teklifi yapıldığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Büyük kurum olmak yasalara sporun etik değerlerine saygı duymakla bütünleşen bir kavramdır. Bursaspor gibi şampiyonluk yaşamış büyük bir camiayı yönetenler, sporun etik değerlerini anlayamadıkları gibi, bu camia'nın büyüklüğünün de farkında değillerdir. Görevi başında olan Teknik Direktör'e teklifte bulunmak etik olmadığı kadar, FIFA, UEFA ve Futbol Federasyonu yöneltmeliklerine bakıldığı zaman yasal bir suçtur. Gaziantepspor Kulübü olarak, Teknik Direktörümüze yapılan bu saygısızca girişimi seviyesiz bulduğumuzu ve Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından etik olmayan ve ahlak dışı yapılan bu girişimi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
(MA-İHS

31.01.2013 14:21:58 TSI

Editör: Wan Haber