Bursaspor Kulübü, Gaziantepspor Kulübü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan ve yeşil-beyazlı kulübü hedef alan ikinci açıklamaya da cevap verdi.
Yeşil-beyazlı kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gaziantepspor Kulübü'nün, görevdeki teknik direktörlerine teklif yaptığımız hususunda kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamasına verdiğimiz doyurucu cevabın, maalesef söz konusu kulübün yönetimi tarafından tam anlaşılamadığını görmekteyiz. O halde, şimdi anlamalarını kolaylaştıracak belgelerle, bize ahlak dersi vermeye çalışanlara geçmişteki uygulamalarını hatırlatmaya ve etik olmayan davranışlarını kamuoyuna aktarmaya devam ediyoruz. Ancak bilinmelidir ki, yüzde yüz haklı olduğumuz bu konuda vereceğimiz bu cevabın ardından Bursaspor Kulübü, çekmeye çalıştıkları polemiğin bir parçası olmayacaktır.
Altyapımızdan yetişen oyuncularımızı ne zaman ve ne şekilde oynatacağımızın kararını başkaları değil, sadece biz veririz. Dolayısıyla, sözleşmesi devam eden oyuncuların aklını çelmenin ne kadar etik olduğu konusundaki sorumuza verdikleri cevabın son derece tuhaf ve inandırıcılıktan yoksun olduğunu belirtmek durumundayız.
Turgut Doğan Şahin'in kandırılması ve kaçırılması hususuna gelecek olursak;
Oyuncunun Bursaspor Kulübü'yle 13 Ocak 2012 tarihinde başlayıp, 2015-2016 sezonunun sonuna dek sürecek olan transfer sözleşmesini imzaladığından öyle sanıyoruz ya haberiniz yok, ya da bilmezden geliyorsunuz. Oyuncunun, kulübümüzle yaptığı transfer sözleşmesiyle birlikte, attığı imzanın kendisine ait olduğuna dair, 12Ocak 2012 tarihli Beşiktaş 15.Noterliği'nde verdiği imza beyannamesi de kulübümüzdedir ve bu durum Turgut Doğan Şahin'in kandırılıp kandırılmadığının en çarpıcı kanıtıdır.
O dönemde, bize imza atmış bu oyuncunun daha sonra Gaziantepspor Kulübüyle transfer masasına oturması ve anlaşması, transferden kesinlikle vazgeçmemize sebep olmuştur. Bu durum, Bursaspor Kulübü'nün transferde oyuncunun karakterine, en az kalitesi kadar önem verdiğinin de bir göstergesidir.
Bu arada tümüyle iyi niyetle hareket ederek, o dönemde bu sözleşmeyi gündeme getirmeyip oyuncunun ceza almasını engellediğimizin de bilinmesini isteriz.
Ayrıca yeri gelmişken şunu da hatırlatmakta fayda var.
Gaziantepspor Kulübü'nün etik olmayan davranışları oyuncularla sınırlı kalmamış ve altyapıda görev yapan sözleşmeli antrenörlerimiz Gökhan Geylani, Tahsin Tam ve Dursun Genç'i dahi kandırmaya ve onları transfer etmeye kadar uzanmıştır.
Sonuç olarak; Gaziantepspor ya da herhangi başka bir kulübün, görevdeki teknik direktörüne ne geçmişte, ne bugün ne de yarın asla talip olmadığımızın yeniden bilinmesini, ancak sözleşmesi biten ya da bulunmayan bütün teknik direktörlere de talip olabileceğimizi kamuoyuna duyururuz."
(MA-MFS-MFS-S)

31.01.2013 23:33:25 TSI

Editör: Wan Haber