BDP Kadın Meclisi, dün Kadıköy’de 8 Mart dolayısıyla yürüyüş yapan ve “kadınlar savaş istemiyor” sloganları atan kadın örgütlerine Bursasporlu taraftarların saldırısını kınadı.

“Kürt kadınları olarak bu ırkçı ve cinsiyetçi saldırlar karşısında sessiz kalmayacak ve her zaman olduğu gibi özgürlük taleplerimizle alanlarda olacağız.”

Açıklamada saldırı “ataerkil kurumların kadınlara yönelik nefretinin yanı sıra kadın örgütlülüğünden ne denli korkulduğunun da göstergesi” olarak değerlendirildi.

BDP Kadın Meclisi imzasıyla yapılan açıklamada, Bursaspor’a gerekli yaptırımların uygulanması ve kapatılması gerektiği de dile getirildi, saldırının sadece bir holigan saldırısı olmadığı da vurgulandı.

“Bursaspor taraftarlarının bu saldırısıyla ırkçı ve şiddet yönü de ortaya çıkmıştır” denildi.

Başta futbol federasyonu olmak üzere bütün yetkili kurumların futbolda ırkçılığın, cinsiyetçiliğin ve şiddetin sembolü olan Bursaspor’a bu konuda gerekli yaptırımlara gitmesi ve hatta bu kulübü kapatması gerektiği çağrısında bulunuyoruz.”

Polis şiddeti

Açıklamada polisin saldırgan gruba müdahalede bulunmadığı belirtildi ve polislerinMücahit Bingöl’e linç girişiminde bulunduğu ifade edildi.

“Polis, bu ırkçı ve cinsiyetçi saldırıyı gerçekleştiren linççi güruha herhangi bir müdahalede bulunmadığı gibi bu saldırının bir parçası olmuştur.

“Resmi üniformalı polisler; BDP PM üyesi Serhat Bingöl’ün kardeşi Mücahit Bingöl’e linç girişiminde bulunmuş ve işkence etmiştir.

“Mücahit Bingöl şu an hastanede bilinci kapalı bir şekilde yaşam mücadelesi vermektedir.

“BDP Kadın Meclisi olarak, işkenceyle özdeşleşmiş polisin, Mücahit Bingöl’e yönelik işkencesini ve Kadıköy’de miting sonrası dağılmakta olan kadın ve çocuklara yönelik Bursaspor holiganlarının bu saldırılarını kınıyoruz.”

Dün Kadıköy meydanında özgürlük taleplerini dile getiren, erkek ve devlet şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto eden göstericilere Fenerbahçe-Bursaspor maçı için gelen Bursaspor taraftarlarından bir grup saldırmış, ikisi ağır olmak üzere birçok kadın yaralanmıştı.

*Bianet

Editör: Wan Haber