Kaplıca tatili için Ege'nin termal turizmde iddialı ilçesi Simav'ı tercih eden Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünden Prof. Dr. Mefail Hızlı, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yardımcı Doç. Dr. Sezai Sevim, Yardımcı Doçent Dr. İsmail Selimoğlu ile Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, eşleriyle birlikte kaldıkları tesisler ve sunulan hizmetlere hayran kaldı.
Öğretim görevlileri memnuniyetlerini ifade etmek üzere Belediye Başkanı Kasım Karahan'a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Konuklarına makamında çay ikram eden Başkan Karahan, şifalı suları ile ünlü Eynal Kaplıcalarının ilçenin tanıtımında önemli rol oynadığını söyledi.
Tatil ve şifa ortamının emsallerine göre çok daha ucuza sunulduğu 900 yataklı termal tesislerin yılın 365 günü yüzde yüze yakın bir doluluk oranıyla çalıştığını ifade eden Başkan Karahan, romatizma başta olmak üzere kırık-çıkık, cinsel rahatsızlıklar, ruhen ve bedenin görülen yorgunlukların atılması gibi tam 14 çeşit hastalığa iyi geldiği Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenen Kaplıcada eksikliğini hissettikleri yıldızlı bir otelin yapımına yakında başlayacaklarını söyledi.
Yılda ortalama 1 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Eynal Kaplıcalarındaki tesislerde müşterilerine kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Karahan, kaplıcaya en fazla rağbeti Türkiye'nin kaplıca diyarı olarak bildiği Bursa'dan gelmesinin çalışma şevklerini artırdığını söyledi.
900 yataklı Eynal Kaplıcalarındaki tesislerde yer altından 700 ile Bin 300 metre derinliklerden gelen 162 derecelik şifalı sıcak suyun kullanıldığını dile getiren Başkan Karahan, giderek deneyim kazanan personelinde müşterilerle çok iyi bir diyalog içerisinde olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ve bu memnuniyetin bir göstergesi olarak da müşterilerin zamanla kendisini ziyaret ederek bu durumu kendisine ilettiklerini bildirdi.
Anlamlı ziyaretin anısına özel çini fincan takımı hediye ettiği özel konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Karahan, "Sizleri Simav'ın fahri hemşerisi olarak kabul ediyorum" dedi.
Ziyarette Simav'ın konukseverliğini ve kaplıcadaki kaliteli sağlık uygulamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Uludağ Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünden Prof. Dr. Mefail Hızlı, "15 günlük kaplıca tatilimizin nasıl geçtiğini anlayamadık. Bir yandan doğa ile iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da yılın yorgunluğunu şifalı sularla attığımıza inanıyoruz. Bursa'ya enerji toplayarak dönüyoruz. Tüm bunlardan sonra teşekkür etmek amacıyla Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan'ı makamında ziyaret ettik. Çok güzel duygularla ayrıldığımız kaplıca cenneti şirin Simav'a önümüzdeki günlerde daha kalabalık bir kafile ile tekrar gelmek istiyoruz. Bizi kabul ettiği için Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(MY-EFE)

12.02.2013 11:22:31 TSI

Editör: Wan Haber