Bursa'da yaşayan emekli memur Fahrettin Gümüş, yaklaşık 3 yıl önce evden kaçan oğlu İbrahim Gümüş'ü Afganistan'da arıyor.
2009 yılında 16 yaşındayken bir sabah evden ayrılarak, İran üzerinden kaçak yollarla Afganistan'ın Helmand şehrine ulaşan İbrahim Gümüş, yaklaşık iki ay sonra ailesini arayarak, iyi olduğunu ve yakın zamanda geri döneceğini söyledi. Ancak o tarihden bu yana oğlundan haber alamayan baba Fahrettin Gümüş, kendi imkanlarıyla Afganistan'a gelerek oğlunu aramaya başladı.
Oğlunu bulmak ümidiyle, ülkenin en tehlikeli şehri olan Kandahar'a gittiğini ancak şu ana kadar herhangi bir ize raslayamadığını söyleyen Gümüş, başkent Kabil'e gelerek durumunu buradaki Türk Büyükelçilik yetkililerine aktardığını anlattı.
Burada kendisiyle çok yakından ilgilenildiğini söyleyen Gümüş, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'na çağrıda bulunarak, oğlunun bulunması için yardımcı olmalarını istedi. 3 yıldır kendisinden haber alamadığım için çocuğunun hayatından endişe ettiğini söyleyen Gümüş, "Çocuğum tutuklu ise gerekli mercilere sorup öğreniriz dediler" şeklinde konuştu.
Gözü yaşlı baba ayrıca oğluna seslenerek, "Gittiğin yol yol değil yavrum. Bir an evvel eve dön, annen senin yüzünden felç oldu, hasta, son günlerini yaşıyor. Ben mahvoldum, yemek içmem yok, uykum yok. Annen rüyasında, yatağında sürekli seni sayıklıyor. Lütfen geri dön" şeklinde konuştu.
(ÖK-ÖK-D)

31.01.2013 13:27:50 TSI

Editör: Wan Haber