Bursagaz Proje Müdürlüğü tarafından Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojileri Bölümü öğrencilerine "doğalgaz şebekesi tasarımı" ve "gaswork programı" eğitimi verildi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gaz ve Tesisat Teknolojisi Bölümü bilgisayar laboratuvarında Doç. Dr. Uğur Öz'ün koordinatörlüğünde düzenlenen ve Bursagaz GIS Proje Sorumlusu Rıfat Kurtuluş tarafından verilen eğitimde 3 hafta boyunca süren derslerde doğalgaz şebekesi tasarımı ve gaswork programı konusunda hem teorik hem de uygulamalı bilgiler aktarıldı. Toplam 33 öğrencinin katıldığı eğitim sonunda yapılan uygulamalı sınavın sonuçları ise öğrencilerin 2'nci sınavı olarak not baremine eklendi.
Eğitim ile ilgili kısa bir bilgi veren Kurtuluş, Bursagaz olarak kurumsal hemşehrilik şuuruyla hareket ettiklerini, bunun için sosyal sorumluluk projelerine ellerinden geldiğince destek verdiklerini söyledi. Üniversite özel sektör iş birliğinin en önemli adımının teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim olduğunu vurgulayan Kurtuluş, iş hayatındaki bilgi birikimlerini paylaşmaya her zaman hazır olduklarını kaydetti.
(MŞ)

14.01.2013 12:31:33 TSI

Editör: Wan Haber