Enerji verimliliği alanında pek çok çalışmanın altına imza atan Bursagaz, Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni imzalayan ilk doğalgaz dağıtım şirketi oldu.
Bursagaz, binalarında da enerji verimliliği konusunda pek çok önleyici faaliyeti hayata geçirerek, karbon salınımı konusunda örnek çalışmaları hayata geçirdi. Son olarak İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından oluşturulan ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin altına imza attığı Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni imzalayan Bursagaz, hizmet binalarında da iyileştirme yaptı.
İmzalanan bu bildirgenin kendileri için önemli bir adım olduğunu dile getiren Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 2012 yılında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile sertifikalandırılan ilk enerji şirketi olduklarını, bu gururu perçinlemek için bu bildirgeye imza atan bir şirket olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Tola, attıkları bu adımın sektördeki diğer oyuncuları etkileyecek bir girişim olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarda öncü şirket olmaktan büyük gurur duyduklarını dile getirdi.
Tola, "Biz Bursagaz olarak enerji yönetim sistemi uygulamalarını son derece etkin bir şekilde hayata geçiren bir şirketiz ve bu uygulamamız sadece proses alanlarımıza değil, ofis alanlarımıza da yayılmış bulunmaktadır. Özellikle yeni dönemde inşa edeceğimiz genel müdürlük binamız ile yenilenebilir enerji kullanımının binalarda yaygınlaştırılması hususunda son derece önemli bir adım atmış olacağız" diye konuştu.
(MŞ)

28.01.2013 14:25:21 TSI

Editör: Wan Haber