Bursa'da 2'si çocuk 3 kişinin öldüğü yangının, maddi durumu iyi olmayan ailenin sobada sunta parçası ve plastik atık yakması nedeniyle çıktığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi'nde iki katlı ahşap bir evde çıkan yangının sebebi belirlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının sobaya atılan sunta parçaları ve plastik atıkların harlamasının sebep olduğunu ifade ederek, "Yangın çekyat ve halıları tutuşturmuş. Daha sonra ahşap trabzanlar vasıtasıyla evi sarmış. Yardım olması için cama taş atılıp alevler oksijenle temas edince yangın infilak boyutuna ulaşmış. Çocuklar yangından kaçamayınca zehirlenerek hayatını kaybetmiş. Vatandaşlar bu tür durumlarda binayı terk etsinler, yangını söndürmeye çalışmasınlar. Alevlerin ise oksijenle temasını kessinler" dedi.
Yangın esnasında anne Selma Taşcı'nın banyoda olduğu, baba Ferhat Taşcı'nın ise bahçede güvercinleriyle uğraştığı öğrenildi. Yangında çocuklarını kaybeden anne ve baba büyük şok yaşadı.
Kirada oturan babanın gündelik işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığı, aileye muhtarlık ve kaymakamlığın birçok yardımda bulunduğu belirtildi. Yeğenlerini kurtarmak isterken hayatını kaybeden hala Ecem Taşçı'nın ise bir gün evli kaldığı, durumları kötü olan aileye yardım etmek için bir konfeksiyonda çalıştığı ve bir hafta önce işine son verildiği için iş aradığı belirtildi.
Sıramaşeler Mahallesi Muhtarı Mustafa Ferik, Taşçı ailesine durumları kötü olduğu için pek çok yardım yaptığını ifade ederek, "Kömür, erzak ve ekmek yardımı yapıyorduk. Baba Serhat Taşçı'nın bir işi yoktu. Oturdukları ev de kiraydı. Hala ise yeğenlerini kurtarmak isterken bina göçmüş" diye konuştu.
Ahmet Taşçı'nın kız kardeşi Fatma Yılmaz ise, acı haberi duyup olay yerine koştuklarını ifade ederek, "Ağabeyim Ahmet Taşçı çocukların yukarıda olduğunu söyledi. Babaları Serhat da bahçedeymiş. Yangının çıktığını görünce su dökmek istemiş. Çocukların kurtarmak için içeri girmiş fakat dumandan etkilenen baba da bayılıp kalmış. Hala da yeğenlerini kurtarmak isterken hayatını kaybetmiş. Acımız büyük" diye konuştu.
Hala ve iki yeğeninin cenazelerinin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakiben Hamitler Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.
Bursa'da ahşap evde çıkan yangın büyüyünce 4 yaşındaki Nazlı ve 6 yaşındaki ablası Zeynep ile onları kurtarmak isteyen 18 yaşındaki halaları Ecem Taşcı hayatını kaybetmişti.
(OSM-İHS-GS-Y)

16.02.2013 13:26:47 TSI

Editör: Wan Haber