Bursa’nın Osmangazi ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde oturan Vanlılar, bayramın ikinci günü bir araya gelerek bayramlaştı. Ellerinde poşetleriyle ev ev dolaşan Vanlılar, mahallede bulunan tüm evleri gezerken, ortaya eski bayramları aratmayan doyumsuz görüntüler çıktı. Toplu bayramlaşma geleneklerini Van’da olduğu gibi Bursa’da da yaşatıklarını belirten Mahmut Aytekin isimli vatandaş, “Yıllardır bizler bu geleneğimizi bütün olumsuzluklara rağmen burada sürdürüyoruz. Büyükşehirlerde bu geleneklerin devam ettirilmesi çok güzel. Bizler mutluyuz. Yaşlı amcalar bile ellerinde poşetlerle şeker topluyor. Bu da bizlere eski bayramları anımsatıyor. İnşallah bizler bu bayramlaşma geleneğimizi bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi.

Büyükşehirlerde sosyal bağların zayıfladığı bu dönemde böylesi geleneklerin devam ettirilmesinin sosyal ilişkiler ve kardeşliğin devam ettirilmesi açısından da son derece önemli olduğuna vurgu yapan Aytekin, “Bu gün bayramlaşma geleneğimize katılan herkesten Allah razı olsun. ‘Nerede o eski bayramlar’ diyenlere de ‘işte Bursa’da’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehirde yaşamalarına rağmen toplu bayramlaşma geleneğini sürdüren Vanlılar, hep birlikte hatıra fotoğrafı çekmekten de geri kalmadılar. 

3-682.jpg

Editör: Wan Haber