BURSA - Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Zonguldak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1'i bayan 43 kişi gözaltına alındı. 'İnsan ticareti yapmak, çocuğu fuhşa teşvik, alıkoymak, yağma, işyeri kurşunlama, fuhşa teşvik, zorla senet imzalattıkları' iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik operasyonlarda 3 milyon lira tutarındaki imzalı 522 senet ve 13'ü ruhsatsız 15 tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar arasında Bursa kamuoyunda 'Gazinocular Kralı' olarak bilinen ve Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Zerrin Egeliler'in kocası Fahri Balcı da bulunuyor.

Bazı menejer ve gazino işletmecilerinin zorla senet imzalatarak kadınları çalıştırdıkları ve fuhşa zorladıkları iddiası üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği Ekipleri, Cumhuriyet savcılığından alınan izinle soruşturma başlattı. 8 ay 20 gün süren fiziki ve teknik takip ve 62 mağdurun ifadesinin alınması neticesinde geçtiğimiz Cumartesi günü Bursa merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 1'i bayan 43 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, zanlıların, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti, fuhşa teşvik ve aracılık, çocuğu fuhşa teşvik ve alıkoymak, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğu hile veya zorla çalıştırma, yetiştirme yurdundan yaşı küçük kişilerin kaçmasına yardım etmek, nitelikli cinsel saldırı, çocuk düşürtme, uyuşturucu madde temin etmek, kullanmak ve satmak, yağma, kişisel görüntüleri şantaj amaçlı kullanmak, sahte belge düzenlemek, adli yargılamayı engellemek, kamu görevini kötüye kullanmak, görevi ihmal ve haksız menfaat temin etmek, tehditle para almak, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek, tehdit, kasten yaralama, darp, iş yeri ve araç kurşunlama, hile veya zorla senet imzalatma, yağma, sahte belge düzenleme, kendisine ait olmayan kimlik kullandırma, iş kanun ve yabancıların çalıştırılması ile ilgili kanuna muhalefet etmek' iddiasıyla adliyeye sevk edildiğini açıkladı.

300 POLİS GÖREV ALDI

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 15 adet silah ve bu silahlara ait 167 adet fişek, yaklaşık 10 gram uyuşturucu madde, 522 adet 2 milyon 941 bin 538 TL tutarında imzalı senet, bir adet muşta, 13 adet bilgisayar kasası, 13 adet laptop, 12 adet hard disk, 5 flas disk, 310 adet DVD ve CD, 43 cep telefonu, 3 adet fotoğraf makinesi, 4 adet sim kart, 6 adet kart okuyucu ele geçirildi.

Toplam 300 polisin görev aldığı operasyonda gözaltına alınan zanlılarla ilgili tam 20 bin sayfalık 37 klasör evrak hazırlandı. Zanlıların adliyeye sevk edilmesinin ardından klasörler de ayrı bir polis otosuyla adliyeye gönderildi. Zanlıların emniyetten çıkarılmaları sırasında, gözaltındakilerin yakınları da emniyetin önünde toplandı.

Zanlılar arasında Bursa'da 'Gazinocular Kralı' olarak bilinen ve bir dönemin ünlü film yıldızı Zerrin Egeliler'in eşi Fahri Balcı da bulunuyor.

Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, vatandaşların çevrelerindeki şüpheli kişileri ve olayları vakit geçirmeden '155 Polis İmdat Hattı'nı aramaları gerektiğini söyledi. Pehlivan, "Vatandaşlarımızdan gelen her türlü ihbarı değerlendiriyoruz." dedi. CİHAN

Editör: Wan Haber