Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bir oto yedek parçasında halatı kopan yük asansörü 5 metreden yere çakıldı. Kazada malzeme indiren 2 'si ağır 5 işçi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi Sarı Cami arkasında Recep Soncu'ya ait Süreksan isimli oto yedek parça firmasında meydana geldi. İşçiler, saat 16.00 sıralarında işyerinin ikinci katındaki malzemeleri 16 P 4330 plakalı kamyonete yüklemek için asansörü kullandı. Malzemeleri araca koyan işçiler, tekrar asansörle yukarı çıktığı esnada asansörün halatı koptu. Halatın kopması sonucu asansör büyük bir gürültüyle yere çakıldı.
Kamyona çarparak yan yatan asansörün altında kalan ve yere düşen 5 işçi yaralandı. Olayı duyan çevredeki çalışanlar ise hemen arkadaşlarına yardım etti. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, durumu ağır olan biri Azerbaycan uyruklu 2 işçi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer 3 işçi ise Bursa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yeri inceleme ekipleri, işyerinde incelemelerde bulundu. Olayı gören çevre esnaflarından Recep Yılmaz, "Büyük bir gürültü duyduk. Daha sonra işçiler asansörün altında kaldığını gördük. Hemen 112 Acil Servis'e haber verdik" dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(YS-İHS

05.01.2013 10:08:18 TSI

Editör: Wan Haber