Bursa'nın İnegöl ilçesinde yoğun sis trafik kazalarına yol açtı. Avarlar Kavşağı'nda meydana gelen 6 kazaya 14 araç karıştı. Şans eseri yaralanan olmazken, trafik ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alarak yeni kazaların önüne geçmeye çalıştı.
İnegöl 3 günden beri yoğun sisin etkisinde. Sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis şehir merkezinin yanı sıra İnegöl-Bozüyük, İnegöl-Bursa, Organize Sanayi Bölgesi kavşağı ve İnegöl-Alanyurt arası karayolunda trafik akışını olumsuz etkilerken, görüş mesafesinin yaklaşık 20 metreye düşmesine yol açtı.
Özellikle İnegöl-Bozüyük ve İnegöl-Bursa karayolları geçişlerinde etkili olan sis nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi. Avarlar Kavşağı ve Organize Sanayi Bölgesi Kavşaklarında güvenlik tedbirlerini artıran trafik ekipleri, sürücüleri yakın takipten kaçınmaları ve sürat yapmamaları konusunda uyardı.
Sisin en yoğun olduğu Avarlar Kavşağı'nda meydana gelen maddi hasarlı bir kaza, 5 ayrı kazaya daha sebebiyet verdi. Sis nedeniyle ışıklı kavşakta bekleyen otomobili göremeyen minibüs, içerisinde 2 kişinin bulunduğu araca arkadan çarptı. Trafik ekipleri bu kaza ile uğraşırken, bir otomobil kaza nedeniyle yavaşlayan hafif ticari araca arkadan çarptı. Kazaya karışan araçlara daha sonra 3 araç daha eklendi. Kaza nedeniyle duran 06 DT 7321 plakalı TIR'a hemen arkasından gelen 06 DT 7325 plakalı kamyon çarptı. Kenara kaçmak isteyen kamyon aynı zamanda yan şeritte ilerleyen Karayolları Trafik Kontrol ekibi aracına da yandan çarparak maddi hasar görmesine neden oldu.
Sabah saatlerinde aynı bölgede ardı ardına meydana gelen 6 ayrı kazada 14 araçta maddi hasar meydana geldi.
İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, sisli havalarda hem sürücülere hem yayalara ve hem de yetkililere önemli görevler düştüğünü söyledi. Korkmaz, "Yoğun sis ve soba bacalarından çıkan duman birbirine karşınca özellikle şehir merkezinde bu durum yayalar ve sürücüler için risk oluşturuyor" dedi.
(SB-İHS-GS-Y)

26.12.2012 11:58:34 TSI

Editör: Wan Haber