Bursa polisi, 6 aydır fiziki ve teknik olarak takip ettiği uyuşturucu satıcılarına helikopterli şafak operasyonu yaptı. 30 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, zanlılar uyuşturucuları pencereden ve çöp kovalarına atmaya çalıştı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, uzun süren takibin ardından savcılığın izniyle gizli operasyona bu sabah start verdi. Özel harekat ve çevik kuvvetten 250 polisin katıldığı operasyonda, daha önceden belirlenmiş 21 eve baskın düzenlendi. Operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Bursa'ya gelen bir polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi.
Operasyonda 25 kilogram esrar, 106 adet extacy hap, 96 paket bonzai, 4 adet ruhsatsız tabanca, 34 mermi ele geçirildi. Zanlılardan bazıları, uyuşturucuları pencereden atmaya çalıştı, kimileri ise çöp kovalarına koydu. Ancak bu duruma hazırlıklı olan dedektifler bütün suç unsuru olan uyuşturuculara el koydu. Gözaltına alınan 30 kişinin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
(AF-İHS

18.01.2013 11:33:54 TSI

Editör: Wan Haber