Bursa Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bursa'daki 3 üniversite arasında çalışmaların daha verimli yürütülebilmesi için sporda iş birliğine gidildi.
Üniversitelerin çalışmalarının daha verimli ve planlı bir şekilde yürütülebilmesi maksadıyla yapılan iş birliği protokolüne Bursa Vali Şahabettin Harput, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Recep İleri ve Teknik Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altın katıldı. Tarihi vilayet binasındaki protokol töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, üniversitelerin her alanda ülkeyi büyük Türkiye hedefine taşıyan gençler yetiştiren kurumlar olduğunu ifade ederek, "Üniversitelerimiz bu şuurla hem kendi bünyesindeki öğrencileri her türlü bilimsel çalışma ile donanımlı olarak yetiştirirken, aynı zamanda çocukların sosyal ve sportif alanda da yetişmesi için çaba içindeler. Valilik olarak biz de elbette bütün kurumlarımızla olduğu gibi, üniversitelerimizle de her alanda iş birliği yapmayı kendimize görev biliyoruz. Bu anlayışla valiliğimize bağlı Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bünyesindeki bütün sosyal kurum ve tesisleri üniversite ve üniversite öğrencilerinin hizmetine sunmak ve üniversitelerin bu alandaki tüm imkanlarını dışarıdaki gençliğin hizmetine sunmak için bu protokolü imzalıyoruz. Böylece üniversiteler ile halk arasında kuvvetli bir işbirliğine imkan sağlamak için bu protokol çok önemli. Protokol ilk etapta 3 yıllık olarak belirlendi, ancak bu kurumlarımız var olduğu sürece devam edecek" dedi.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NE İKİ YENİ FAKÜLTE
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise, "Uludağ Üniversitesi'nin 50 bin öğrencisi var, ama spor tesisleri bu öğrencilerini bütün ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede değil. Bu manada bu protokol bizi çok mutlu ediyor. Uludağ Üniversitesi olarak yeni iki fakülte kurma aşamasındayız. Bunlardan biri spor bilimleri fakültesi. Bununla ilgili ön hazırlıklar bitmek üzere. Uludağ Üniversitesi ve Bursa'mız spor bilimleri anlamında da daha ileri seviyede eğitim verip akademisyen yetiştirecek" şeklinde konuştu.
Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Recep İleri ise, "Yaş ortalaması 18 ila 26 civarında olan gençlerin topluma faydalı fertler olmasının yanında, sağlıklı olması için çalışıyoruz. Bunun için de alt yapıya ihtiyaç var. Bu noktada da bu protokol bizleri çok mutlu etti. Çünkü her şey gençlerimiz ve geleceğimizin aktörleri için. Bunların sağlıklı olması ve güzel alışkanlıklar edinmesi hepimizin en büyük görevi. Bu protokol hayırlı olsun" dedi.
Konuşmaların ardından üniversiteler arasında sporda iş birliği protokolü imzalandı.
(MA-MŞ)

13.02.2013 12:19:31 TSI

Editör: Wan Haber