Osmangazi Belediyesi tarafından, farklı kültürleri buluşturup kaynaştırmayı hedefleyen proje kapsamında düzenlenen Urfa Sıra Geceleri renkli görüntülere sahne oldu.
Osmangazi Belediyesi'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen, Şanlıurfa Belediye Konservatuarı Sıra Gecesi Topluluğu sanatçılarının sahne aldığı geceye, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bursa ve Urfa arasında son günlerden artan dostluk ve kardeşlik rüzgarını pekiştirmek, sıra gecesi coşkusunu Bursalılara yaşatmak amacıyla tertip edilen organizasyonda sahne alan, Urfa Belediye Konservatuarı Sıra Gecesi Topluluğu, Urfa ezgileri ile Türk Halk müziğinin dillerden düşmeyen birbirinden değerli eserlerini, salonu dolduran Bursalılarla birlikte seslendirdi.
Gecenin sonunda konuşan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Urfa ve Bursa arasında bir gönül köprüsü kurulduğunu söyledi. Güllüoğlu, "Son günlerde iki kent arasında yaşanan dostluk ve kardeşlik rüzgarını pekiştirecek bu etkinliği düzenleyen, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar, hem kültürlerimizin daha iyi tanınmasını, hem de insanlarımız arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını güçlendirecektir" dedi.
Geceyi düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın dünyada 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğunun doğduğu şehir olduğunu söyledi. Zengin tarihi ve kültürel geçmişe sahip Bursa'da düzenledikleri etkinlikle, Urfa'nın sıra gecesi kültürünü tanıtıp yaşatmayı hedeflediklerini söyleyen Dündar, "Urfa'nın sıra gecesi kültürünü Bursalılarla buluşturup, Bursa ile Urfa arasında var olan dostluk ve kardeşlik bağını güçlendirmeyi hedefledik" dedi.
Şanlıurfa Belediye Konservatuarı Sıra Gecesi Topluluğu tarafından seslendirilen yöresel ezgilerle çınlayan Tayyare Kültür Merkezini dolduran Bursalılar, türkülere ayakta eşlik etti.
(YS)

14.02.2013 15:29:17 TSI

Editör: Wan Haber