Bursa'da bütünleşik kart sisteminden çıkıp belediyeye komisyon ödemek istemeyen halk otobüsçüleri, bukart cihazlarına poşet geçirip bilet sistemine geçecek. Halk otobüsçüler, biletçi uygulamasına geçmeden önce 2 gün boyunca yolcuları bedava taşıyacak. Uygulama bugün başladı, vatandaşlar bedava yolculuk yaptılar. Büyükşehir Belediyesi ise halk otobüsçülerinin bütünleşik sistemden çıkamayacağını, bilet sistemine geçmeleri halinde hatlarının iptal edileceğini belirtiyor.
Büyükşehir Belediyesi şirketi BURULAŞ'ın kendilerine haksızlık yaptığını iddia eden Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası üyeleri Acemler Metro İstasyonu önünde bir araya geldi. Tepkilerini dile getirmek için Bu-kart okuma cihazlarına siyah bir poşet geçiren otobüsçüler, 2 gün boyunca yolcularını bedava taşıyacaklarını duyurdu. BURULAŞ'ın sözleşmeye aykırı davrandığını ifade eden özel otobüsçüler, eskiden uygulanan otobüs içindeki bilet satışının yapılacağı sisteme geçileceğini cama astıkları ilanlarla duyurdu.
2 lira 50 kuruş olan biletten kendilerine sadece 60 kuruş kaldığını, geri kalan onca paranın nereye gittiğini soran özel otobüsçüler, "Bu mu vatandaşa hizmet etmek?" diye sordu. Kimi evlerine ekmek götürememekten yakındı kimi de "Velinimetimiz olan olan vatandaşlarımız için bedava çalışıyoruz" diye konuştu.
BURULAŞ ile özel otobüsçüleri karşı karşıya getiren bu durum, şu an için sadece vatandaşa yaradı. Bugün halk otobüslerine ücretsiz binen vatandaşlar yarın da aynı uygulamadan yararlanacak. Söz konusu görüşmeler sırasında vatandaşların mağdur edilmemesi için böyle bir uygulamaya gittiklerini ifade eden Bursa Özel Halk Otobüsçüler Odası Başkanı Ramazan Çalan, "Bugün belediye yetkilileri ile görüşmemiz olacak. Haklı taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde otobüs içinde bilet satışının yapılacağı sisteme geçilecektir" dedi.
(OSM-İHS

26.01.2013 11:28:00 TSI

Editör: Wan Haber