Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Nilüfer Barış Ortaokulu'nda açılan okuma yazma kursunu ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden ve kursa katılanları okuma azimlerinden dolayı tebrik eden Gülsar, çağımızda okuma yazma bilmeyen hiçbir ferdin kalmaması gerektiğini söyledi.
Okul Müdürü Çağatay Yaşlık'tan okulla ilgili bilgi alan Atilla Gülsar, Nilüfer Barış Ortaokulu ve AÇEV işbirliği ile açılan yetişkinler için 1. kademe okuma yazma kursunu ziyaret etti. Atilla Gülsar, AÇEV gönüllü öğretmeni emekli hemşire Zehra Baran tarafından verilen kursta incelemelerde bulundu.
Günümüzde okuma yazma bilmeyen hiçbir ferdin kalmaması gerektiğini belirten Atilla Gülsar, "Okullar hayat olsun projesi kapsamında tüm okullarımız halka açık. Bu çerçevede halk eğitim merkezlerimiz tarafından okuma yazma kursları düzenleniyor. Alan taramalarıyla okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit etmeye çalışıyoruz. Tespit edemediğimiz kişiler hakkında toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlar da kendilerine en yakın okula veya halk eğitim merkezine müracaat edebilirler" dedi.
Yaşları 51 ile 65 arasında değişen kursiyerlerle sohbet eden Gülsar, "Bir insanın, istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum. 1. kademe kursunu tamamlayanların 2. kademe kurslarına da devam etmesini arzu ediyoruz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürünü yanlarında görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden 65 yaşındaki kursiyer Ayşe Üzçelik, "Bu kursun çok faydası oluyor. Çevremdekiler bu kursa gideceksin de ne olacak diyorlar. Ben bu kursu bitirdikten sonra 2. kademe kursuna katılıp ehliyet almak istiyorum" diye konuştu.
57 yaşındaki kursiyer Bahar Taylay, "Kursa seve seve geliyorum. Yeter ki okuma yazma öğreneyim. Bu kursa okuma yazma bilmeyen herkesin gelmesini isterim" dedi.
Sabahat İmren ise kursta birçok şey öğrendiğini, okuma yazmanın bu kadar zevkli olacağını hiç düşünmediğini belirtti.
(MŞ)

06.01.2013 14:42:53 TSI

Editör: Wan Haber