BURSA - Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği Okul Sporları basketbol maçı ile başladı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, sporcular ve basketbol severler atıldı. Törende konuşan Süleyman Şahin, okul sporlarına verdiklerine öneme dikkat çekti.

Katılımın her geçen yıl arttığına işaret eden Şahin, şunları ifade etti: "İl Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte okul sporlarında katılımı her yıl daha da artırıyoruz. Geçtiğimiz yıl 28 bin öğrenci sporcumuz forma giydi, bu yıl ise bu rakamı 30 binin üzerine çıkacak. Tüm branşlarda sporculara başarılar diliyorum."

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise sporcun çocukların gelişimindeki katkısına vurgu yaptı. Gülsar, "Sporun çocuklar üzerinde gelişimi çok büyük. Eğitimde, sporda ve günlük yaşamda daha başarılı gençler yetiştirmek için çalışmalarımız sürecek. Okullarımızda beden eğitimi öğretmenlerimize sporda başarı için büyük işler düşüyor. Hedefimiz 490 bin öğrenciye spor yaptırmak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından TED Koleji ile Bahçeşehir Koleji arasında oynanan basketbol müsabakası ile Okul Sporları start aldı.
CİHAN

Editör: Wan Haber