Bursa'da obezite sempozyumu düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehri tasarlarken vatandaşları hareketli bir hayat tarzına teşvik etmek zorunda olduklarını söyledi.
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'her yönüyle obezite' temalı '2. Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu' düzenlendi. 3 gün sürecek sempozyumda obezite masaya yatırılacak. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin vatandaşlara sağladığı imkanın tüm kuruluşlara yayılması gerektiğini ifade eden Türkiye Kamu Hastaneleri Genel Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Yıldırım, "Bu noktada mutfak çalışmalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bakanımızın talimatıyla performansa dayalı ek ödemede artık negatif performansa değil pozitif performansa dayalı ek ödeme mantığıyla hareket edeceğiz. Ortaya artı değer koyan herkesin kazancının olacağını düşünüyorum" dedi.
Obezitenin önlenebileceğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Obezite, diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol ile bağlantılı sonuçlar vermektedir. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hareketli olmalıyız. İnsanları harekete yöneltmek önemli unsurdur. Hareket her zaman insana büyük güç katıyor. Bu bakımdan şehrin doktorları belediye başkanları diyebiliriz. Şehrimizi tasarlarken, vatandaşları hareketli yaşamaya yönlendirmek zorundayız. Dünya Sağlık Örgütü her gün en az 30 dakika hafif tempolu hareketin sağlığa önemli katkıları olduğunu belirtmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu konuda önemli işler yaptık" diye konuştu.
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Karadağ ise, "Hastanemiz her gün genişliyor. 1 milyon 500 binlik poliklinik hizmeti bir yılda 2 milyon 66 bine ulaştı. Bursa'nın nüfusuna yakın bir kısmına ayakta sağlık hizmeti veriyoruz" şeklinde konuştu.
Obezite sempozyumuna AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(AF-MŞ)

08.02.2013 13:45:40 TSI

Editör: Wan Haber