Bursa'nın Mudanya ilçesinde, kendisini yakarak öldüren gencin cenazesinde terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi. Başka bir suçtan tutuklu olan sanık, tercümanıyla Kürtçe savunma yaptı.
Edinilen bilgiye göre, 4 Haziran 2012'de Tiriyle sahilinde üzerine benzin dökerek kendini yakan 25 yaşındaki Mehmet Şerif Saklı'nın Emek Mahallesi'nde BDP temsilciliği önündeki cenazesinde terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen 9 sanık hakkında dava açıldı. Sanıklar, özel yetkili ağır cezaların kaldırılmasının ardından kurulan 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Başka bir suçtan tutuklu bulunan sanık F.G.'nin hazır bulunduğu celseye diğer tutuksuz sanıklar H.S., K.S., V.I., B.G., S.S., C.K., O.Y. ve R.Y. katılmadı.
Sanık F.G., daha önce belirttiği gibi savunmasını Kürtçe yapacağını ifade ederken, mütalaasını veren savcı bunun reddini talep etti. Mahkeme ise ana dilde savunmanın TBMM'ce kabul edilmesini göz önünde bulundurarak sanığın bu talebini oy birliğiyle kabul etti.
Savunmasını tercümanı E.D. vasıtasıyla yapan sanık F.G., Muş'ta oturduğunu ve Bursa'daki bir yakınının yanına ziyarete geldiğini ifade etti. Kendisini yakarak öldüren Şerif'in arkadaşı olduğunu anlatan Sanık, "Ben işten gelirken söz konusu yerde bir kalabalık olduğunu gördüm. Onlara sorduğumda Şerif'in kendisini yaktığını söylediler. Ben oradaki kalabalıkla birlikte terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atmadım. Sadece atılan, 'Halkların kardeşliği' anlamına gelen slogana eşlik ettim. Bu suçsa kabul ediyorum. Onun dışında hiçbir slogan atmadım. Suçsuzum" dedi.
Mütalaasını veren savcı, bütün sanıkların "örgüt propagandası yapmak" suçundan 10'ar yıla kadar hapislerini talep etti.
Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
(OSM-MŞ-GS-Y)

31.01.2013 13:58:53 TSI

Editör: Wan Haber