Bursa'da kentsel dönüşüm çerçevesinde İntam binalarının yıkım işinde çalışan işçiler, su kuyusuna atılmış erkek cesedi buldu.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesi Çekirge Caddesi İntam 99 binasının arka kısmındaki dağlık alanda meydana geldi. İntam binasının yıkımında toz çıkmaması için su kaynağı arayan işçiler, binanın tepe kısmında dağdan akan bir doğal kaynak suyu olduğunu gördü. Suyu binanın yakınlarına almak isteyen işçiler, eski bir su kuyusuna dinamo bağlamak istedi. Kuyuya yaklaşan işçiler, yaklaşık 15 gün önce kuyuya atılmış 50 yaşlarında bir erkek cesedi buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yaptıkları ilk incelemenin ardından itfaiye ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekiplerine haber verdi.
İtfaiye erleri ilk önce kuyuya akan suyun yönünü değiştirmek için ayrı bir kanal açtı. Suyun kuyuya gitmesini engelleyen ekipler, özel bir merdivenle kuyuya inerek şahsın cesedini torbaya koydu. Çürümeye başlayan ceset, olay yerindeki incelemelerin ardından Bursa Adli tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Polisin, üzerinden kimlik çıkmayan şahsın kimlik tespiti için karakollara gelen kayıp şahıs ihbarlarını değerlendireceği öğrenildi.
(ET-İHS-GS-Y)

07.02.2013 12:32:38 TSI

Editör: Wan Haber