Bursa'da 200 bin öğrenci okul sütü içecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tekrar başlatılan süt dağıtımına veliler ve öğrenciler destek verdi.
Bursa'da özel ve resmi eğitim kurumlarında okul öncesinde 32 bin 891, ilkokullarda ise 173 bin 182 kayıtlı öğrenciye haftanın 3 günü süt dağıtılacak. Okul sütü programı ile ana sınıflar dahil ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak hedefleniyor. Eğitimin ikinci döneminde, 11 Şubat ile 14 Haziran tarihleri arasında ülke genelinde resmi-özel ana sınıf, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine 200 mililitre ambalajlı yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak. Okul sütü uygulamasının başladığı Merinos İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler, ilk önce süt içerek derse başladı. Bursa'da 200 bine yakın öğrencinin faydalanacağı okul sütü uygulamasından memnun olduğunu belirten veliler, projenin sürekli devam etmesi gerektiğini vurguladı.

"OKUL SÜTÜNÜ SEVİYORUZ"
Öğretmenler de öğrencileriyle birlikte süt içmenin tadını çıkardı. Öğretmenlerinin dağıttığı sütleri içen öğrenciler sütün faydalı bir gıda olduğunu söyledi. Öğrenciler, "Sütü keyifle içiyoruz. Sütün faydaları saymakla bitmez" dedi.
Türkiye genelinde her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri toplam 30 bin 885 okulda 6 milyon 290 bin 977 öğrenci süt içme imkanına kavuşacak.
(YS-MŞ)

11.02.2013 11:29:18 TSI

Editör: Wan Haber