Bursa'da lodosun ardından yazdan kalma bir gün yaşandı. Havanın sıcak ve güneşli olmasını fırsat bilen Bursalılar soluğu Mudanya sahillerinde aldı.
20 dereceyi bulan hava sıcaklığı ve güneşli bir günün ardından Mudanya sahilleri yazı aratmayan bir hareketlilik yaşadı. Kimi vatandaşlar sahilde gezip karlı ve soğuk günlerin ardından güneşin tadını çıkarırken, kimileriyle çocuklarıyla denize taş atarak eğlendi. Ağaç altlarında ve banklarda piknik yapanlar, çay bahçelerinde çaylarını yudumlayanlar Mudanya'yı şenlendirdi. Çocuklar oyun parklarında oynarken, büyükler haftanın yorgunluğunu üzerlerinden attı.
Bursalılar, "Yazdan kalma bir gün yaşanıyor. Güneşin tadını çıkarmak için sahile geldik. İyi ki Mudanya var" diyerek burada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Denizin sakin ve durgun olması en çok çocuklara yaradı. Çocuklar hava kararıncaya kadar sahilde denize taş atarak vakit geçirdi. Bugünün kalabalığından en karlı çıkanlarsa sahil boyunca satış yapan seyyarlar oldu. Çerez ve kestane satışları tavan yaparken, satıcıların yüzü güldü.
(MŞ)

03.02.2013 17:22:31 TSI

Editör: Wan Haber