Bursa'nın sağlık turizmine açılması için önemli çalışmalar yürüten BUSAT Başkanı Mustafa Esgin, şehre sağlık serbest bölgesi kurulmasını istedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Uludağ Üniversitesi, Yıldırım Kent Konseyi, Bursa Tabip Odası, BESOB, Bursa MESO, BUSAT, Bursa Musiki Cemiyeti, Artı Sanat Derneği, Folklor Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen "Etkin şehir Bursa" projesi Bursa MESO'nun ev sahipliğinde BESOB binasında tanıtıldı. BUSAT Başkanı Mustafa Esgin, toplantıda, Bursa'nın sağlık turizmi açısından güzelliklerini ve görülmemiş değerlerini anlattı.
Esgin, "Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'etkin şehir Bursa' projesinde ilk dersi vermek bize kısmet oldu. Sağlık turizminin Bursa'nın gelecek vizyonu adına son derece önemli bir süreç olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Bursa şehirlerden bir şehir değil, Osmanlı'yı kuran şehir. İstanbul başkent olduğunda bir adım geride durarak tevazuun sembol şehri olan Bursa, bugün tevazuu bir kenara bırakacak ve İstanbul'la otoyolla entegrasyon sürecinde çok önemli mega projeleri birçok alanda hayata geçirecektir. Bunlardan bazıları da termal turizm ve sağlıkla ilgili projeler. Biz Bursa'nın tarihi bir termal şehir olduğunu biliyoruz. Sağlık kenti yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık serbest bölgesi gündemini Bursa adına çok yakından takip ediyoruz. Termal kent olabilmemiz için çok önemli bir sürecin termal kür merkezi ve termal kür parkına kavuşmaktan geçtiğini biliyoruz. Dünyadaki örneklerine baktığınızda Almanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Fransa'da termal kür merkezlerinin varlığını biliyoruz. Biz de bütün Türkiye'ye ve dünyaya şehrimizi duyurabilmek istiyoruz" diye konuştu.
(BRK-MŞ)

10.01.2013 11:18:01 TSI

Editör: Wan Haber