Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, raylı sistem yatırımlarına çok önem verdiklerini belirterek, "Bursa, raylı sistemlerle anılan marka bir şehir oluyor" dedi.
Bursa'yı modern ulaşım yatırımlarıyla geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel Garaj T1 tramvay hattına rayları döşeyen Comsa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Jose Miarnau Montserrat ile firma yetkililerini Merinos'ta Gönül Dostları Sofrası'nda ağırladı. Ziyarette Montserrat'a, Comsa Yapım İşleri Direktörü Antonio Blanco, Yapım İşleri Direktör Yardımcısı Juan Antonio Ensena ve Comsa Altyapı Limited Direktörü Marcos Aguilar da eşlik etti.
Başkan Altepe, T1 tramvay hattı projesinin Bursa'nın en önemli projelerinden olduğunu söyleyerek, "Şehir merkezine ilk defa tramvay hatları döşeniyor. Bunu da Comsa ile başlattık, ilk çalışmamız güzel olursa, bundan sonrakiler de aynı hızla devam edecek. Dünyanın farklı ülkelerinde pek çok iş yapmış bir firmayla çalışmak bizim için avantaj. Yapılan iş hassas bir iş. En iyi şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızın memnun olmasını istiyoruz" dedi.
Tramvay hatlarının ilerleyen zamanlarda şehrin diğer bölgelerine de döşeneceğine değinen Altepe, projenin en kısa sürede bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Başkan Altepe, projenin önce şehrin kuzey bölgesi, Yalova Yolu ve daha sonra da kentin hem doğu hem de batısına taşınacağını kaydetti. Bursalıların ilk günlerde çalışmaları büyük tedirginlikle karşıladığını belirten Başkan Altepe, hat döşemede kalan kısımların da tamamlanıp araçların raylarda ulaşıma başlamasıyla Bursalıların bu güzelliği yaşayacaklarını ve herkesin kendi bölgesine de tramvay döşenmesi için talepte bulunacağını dile getirdi.
Başkan Altepe, kentin ulaşımının raylı sistemlerle nefes alabileceğini vurgulayarak, "Bu dönem Bursa'nın raylı sistem açısından en iyi dönemi oldu. Raylı sistemde 4 yılda, geride kalan 20 yılı aşkın çalışmaları gerçekleştirdik. Bursa, raylı sistemlerle anılan önemli marka bir şehir ve bu alanda merkez olsun istiyoruz. Birçok şehir Bursa'yı izliyor. Buradaki proje tamamlandığında, bizden sonra bu işe başlayacak şehirler var. Özellikle Bursa'da başlattığımız raylı sistem vagon üretimi de bu konuda önemli bir adım olarak Bursa'ya dikkat çekti" diye konuştu.
Başkan Altepe, bu nedenlerden dolayı raylı sistem gibi alanlarda deneyimli firmaların Bursa'da güçlü bir ayağının bulunmasının o firmalar açısından da önemli birer referans olacağını anlattı.
"Biz raylı sistemde her şey Bursa'dan çözülsün istiyoruz. Raylı sistem denince akla Bursa gelmeye başladı" açıklamasını yapan Başkan Altepe, hızlı tren bogiesi seri imalatının da gelecek ay başlayacağını ifade etti.
Comsa Yönetim Kurulu Başkanı Jose Miarnau Montserrat da tramvay projesinin en iyi kalitede ve belirtilen zamanda bitirileceğini söyledi. Montserrat, hem Büyükşehir Belediyesi, hem de Bursa için projenin önemini bildiklerini vurguladı. Montserrat, Bursa'dan çok etkilendiklerini belirterek, "Şehir çok dinamik, sırf demiryolu sektöründe değil, diğer tüm yatırımlar için de çok aktif bir şehir. Demiryolları sektöründen bakarsak, Bursa diğer dünya ülkeleri gibi şehircilik teknolojisini geliştirirse çok iyi olur. Bursa'nın marka olması çok değer katar. Bu yolda da en içten desteği her zaman göstermek isteriz. 120 yılını dolduran şirketimiz sürekli demiryolları üzerine çalışmış çok tecrübeli bir firmadır. İlginizi çeken her konuda Bursa'ya destek olmak isteriz, iş birliğine hazırız" şeklinde konuştu.
Altepe, misafirlerine Bursa'ya çeşitli hediyeler verdi.
(MŞ)

08.02.2013 12:21:49 TSI

Editör: Wan Haber