Sağlık Bakanlığı, obez hastaların daha kolay nakli için 300 kilogram kaldırma kapasitesine sahip özel 60 ambulans aldı. Obez ve yoğun bakım hastalarının nakli için kullanılacak ambulansının özel tasarlanmış sedyesi asansör marifetiyle yere inip kalkabiliyor.
Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 486 112 acil servis ambulansını 1 Şubat itibariyle hizmete soktu. Obez hastaların daha kolay hastanelere nakli için 300 kilogram kaldırma kapasitesine sahip özel 60 ambulans da hizmete girdi. Obez ve yoğun bakım hastalarının nakli için kullanılacak ambulansının özel tasarlanmış sedyesi asansör marifetiyle yere inip kalkabiliyor.
Sağlık Bakanlığı'ndan Bursa'ya gönderilen 6 ambulansın hizmete girmesi sebebiyle Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.
Bursa 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Adnan Adıgüzel, obez ambulansın sedyesinin özel olarak tasarlandığını belirterek, "Sedyesi özel olan obez ve yoğun bakım ambulansıyla obez hastalar artık kolaylıkla taşınabilecek. Sedyemiz, 300 kiloya kadar taşıma kabiliyetine sahip, asansör vasıtasıyla sıfıra kadar inip hastayı alıp tekrar yukarı kaldırabiliyor. 300 kiloya kadar hasta taşıyabildiğimiz için hastamızı kaldırıp indirme sıkıntısı yaşamıyoruz." dedi.
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, her yıl 15 ambulansın yenilenmesi gerektiğini kaydetti. Dr. Akan, 2009 yılında 66 bin 952 vakaya hizmet veren 112 acil servis ambulanslarının 2011'de 107 bin 76, 2012'de ise 130 bin 827 vakaya müdahale ettiğini açıkladı. Halen Bursa'da 52 ambulansın acil servis olarak hizmet verdiğini anlatan Dr. Akan, 1'i obez olmak üzere 6 ambulansın da bugün resmen göreve başladığını söyledi. Akan, önümüzdeki aylarda Bursa genelinde 50 istasyonun hizmet verdiğini, 5 yeni 112 istasyonu kurulacağını dile getirdi.
"MUSTAFA KOÇ BURSA'YA 10 AMBULANS BAĞIŞLAYACAK"
Bursa Valisi Şahabettin Harput da, eğitimde büyük bir kadirşinaslık gösteren hayırseverlerin ambulans da bağışlamasını istedi. Vali Harput şunları kaydetti:
"Sürekli derslik yapan insanlara, 'İlave derslik yaparsanız tarihin altın sayfalarına siz de yazılırsınız' diyoruz. Yine ambulans almak isteyen hayırseverlere de gönlümüz ve kapımız açık. Sayın Mustafa Koç ile 10 adet ambulans için görüşme yaptık, yakında tahakkuk edecek, takip ediyoruz. Bu ambulansların donanımı bize ait olacak. Ambulans bağışlamak isteyen hayırseverleri bekliyoruz."
Konuşmaların ardından ambulans sirenleri arasında kesilen kurdeleyle 6 yeni ambulans hizmete girdi.
(BRK-MŞ)

18.02.2013 13:13:34 TSI

Editör: Wan Haber