Büro Memur-Sen Adıyaman İl Başkanlığı tarafından İl Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kadir Çiçek, Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin ve sendika üyeleri katıldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, "Çıkmış olduğumuz sendikal mücadelemize bu yıl 15 Haziran itibariyle sizlerin emek ve özverili çabasıyla çok şükür Genel Yetkiyi aldık. Ancak, önümüzdeki Toplu Sözleşme masasında sizleri temsil edebilmemiz için bu yıl 15 Mayıs'ta yapılacak üye tespitinde almış olduğumuz genel yetkimizi devam ettirmemiz gerekmektedir. Bu heyecan ve azim sizde var oldukça yetkimizi inşallah devam ettireceğimizden hiç şüphem yoktur. Yıllardır yetkili olan kurum İdare Kurulları toplantılarında, toplu görüşme ve toplu sözleşme masasında hizmet kolumuzda çalışanların sorunlarına duyarsız kalan malum sendika gibi davranmayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Hizmet sendikacılığının adresi olan Memur-Sen ve tabi ki Büro Memur-Sen önümüzdeki Toplu Sözleşme sürecinde yine farkındalığını ortaya koyacaktır. Toplu Sözleşme Masasında yetkimizi sonuna kadar çalışanlarımızın hak ve menfaatlerine kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sendikal mücadele uzun ve bir o kadar da meşakkatli bir yolculuktur. Bu yolculukta elbette zaman zaman önümüze bazı engeller çıkacaktır. Sendikanın var oluş amacı bu engelleri aşıp yoluna emin adımlarla devam etmesidir. İnsanın olduğu her yerde sorunlar olacaktır. Önemli olan bu sorunları çözmek için mücadele ederken, takip edeceğimiz yol ve yöntemdir. Şayet bir sorun ile karşılaştığımızda bizler üye olarak sendikamızdan desteğimizi çekmekle sorunu çözeceğimize inanıyorsak bana göre yanlış yol ve yöntemi seçmişiz demektir. Çünkü 'Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz İçin' var olma sevdasıyla kenetlenmedikçe, vukua gelen sorunun üstesinden gelmemiz mümkün değildir. Aksi takdirde sendikalarımızdan çekilmeyle baltayı kendi ayağımızdan vurmaktan başka bir eylem yapmamış oluruz. Aslında iktidarların da istediği de tam olarak bu değil midir? Hiçbir iktidar güçlü bir sivil toplum örgütlemeyi karşısında görmek istemez.
Büro Memur-Sen hem ekmeğin, hem özgürlüğün, hem de demokrasinin gelişiminin mücadelesini birlikte veriyor. Memur-Sen milletin kendisidir. Memur-Sen Milletin iradesini hiçe saymaya kalkanların önünde duran bir güçtür. Memur-Sen dünya mazlumların Ülkemizdeki sesidir. Memur-Sen inançların önündeki engellerin kaldırılması için öncülük yaparak tüm gücüyle mücadelesini veren bir örgüttür" dedi.
Daha sonra konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kadir Çiçek, "İsminde adalet geçen Adalet Kalkınma Partisi olacaktır. Birileri ısrarla bizleri AK Parti'nin arka bahçesi olarak gösterme eğilimindeyken, birileri ısrarla bizlerin, onların yönetiminde sarı sendika olarak gösterme eğilimindeyken biz bu anlayışı şiddetle ret ediyoruz. Böyle bir şey yok. Memur-Sen bugün 700 bin üyesi ile bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. Sendikacılık denilince birilerin aklına gelen kaldırım taşlarını sökmek, belediyenin diktiği fidanı sökmek, vatandaşın arabasını ateşe vermek anlayışını bir defa bozmuştur. Memur-Sen ile birlikte hizmet sendikacılığı gelmiştir. Ama Adalet Ve Kalkınma Partisi yöneticileri ve hükümet şunu iyi bilmeli ki huylu isem kim demiş uysal koyunuz; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynumuz' Necip Fazıl'ın özetlediği bu şiirle onlara en sert tepkiyi de göstermeye hazırız. Büro MemurSen 40'ın üzerinde kuruluşa hizmet etmişken, çok onurlu ve gayretli çalışmalar ile bu sene yetkiyi elde etmişken, sanki kasıtlı bir takım miratlardan ve odaklardan aldıklarını adeta eminle kamu çalışanlarının yıllardır haklarını bir kalemde almışlardır. Son 8 yılda AK Parti hükümetinin yüzdelik zamlara vermiş olduğu toplam zamda daha fazla kamu çalışanlarının fazla çalışma ücreti diye bildiğiniz mesaileri toparlamak suretiyle çalışanların maaşlarında yüzde 25 bir azalma olmuştur. Bu anlayışı şiddetle kınıyor ve bu sese kulak vermelerini istiyoruz" dedi.
(CK-Y)

16.02.2013 12:57:56 TSI

Editör: Wan Haber