Büro-İş Sendikası Edirne Temsilciliği ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin kesilmesini protesto etti. Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı binası önünde toplanan Büro-İş Sendikası'na üye sendikacılar, adil ve eşitlikçi bir gelir düzeyi talebinde bulundu.
Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı binası önünde eylem yapan sendikacılar adına basın açıklamasını okuyan Büro-İş MYK Üyesi Fatih Kafalı, fazla mesai ödenmesine ilişkin kanunun 31 Aralık 2011 tarihinde kaldırılacağının öngörüldüğünü ancak geçici bir madde ile hükmün uygulanmasına 31 Aralık 2012 tarihine kadar devam edildiğini belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin fazla mesai ödemesini kaldıran geçici 15'inci madde hükmünü iptal ettiğini hatırlatan Kafalı, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ YÖNÜNDE BAKANLIĞA BAŞVURULAR YAPILIYOR'
"Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunarak uygulamanın yoğun iş yükü altında çalışan personelin moral ve motivasyonunu düşüreceği ve fazla sayıdaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanma taleplerini daha da arttıracağını belirtmiştir. Bakanlık da personeline ayda 50 saati ve bir yılda 6 ayı geçmemek üzere fazla çalışma saat ücretinin beş katı olarak düzenlenmesine devam olunmasını istemiştir. Aynı şekilde hemen tüm bakanlıklar ve kurumlar tarafından da fazla mesai ücretlerinin ödenmesi yönünde Maliye Bakanlığı'na başvurular yapılmış ve yapılmaktadır.
'FAZLA MESAİ KESİLİNCE ÇALIŞANLAR YOKLUĞA VE YOKSULLUĞA İTİLDİ'
Son derece güç ekonomik koşullarda görev yapan personelin önce ulaşım yardımları kesilmiş, ardından da fazla mesai ücretleri yüksek mahkemenin kararına rağmen kesilmiştir. Çalışanların ücretten yoksun fazla çalışmaya tabi tutulmamaları Anayasa'nın angarya yasağına da açıkça aykırıdır. Vergilerden harçlara, elektrikten doğalgaza, ekmekten kuru soğana tüm mal ve hizmet bedellerinde enflasyon kat be kat üzerinde artış yaşandığı bir ortamda kamu emekçilerine son derece yetersiz maaşları nedeniyle ödenen ve asgari bir yaşam standardına kavuşmalarını sağlamak amacıyla ödenene sosyal yardımlar, ek ödemeler ve fazla mesai ücretlerinin de kesilmesi ile çalışanlar tam anlamıyla yokluğun ve yoksulluğun pençesine itilmektedir. Çalışanlarına insanca yaşanılabilir, adil ve eşitlikçi bir gelir düzeyi sağlamak, devletin başlıca görevleri arasında yer alıyor."
Basın açıklamasının ardından eylemci grup slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(ORA)

17.01.2013 14:02:07 TSI

Editör: Wan Haber