Denizevleri Mahallesi sakinleri ile buluşan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, onların başta sahilin düzenlenmesi, eğlence yerlerinin aşırı gürültüsü ve denetlenmesi, bazı caddelere yeni yol-kaldırım yapılması konularındaki istek ve şikayetlerini dinledi.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ve CHP Atakum İlçe Başkanı Ali Ekber Bolat'ın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Metin Burma, "Sahilin doğu tarafındaki işgallerin kaldırılması konusunda cebelleşme yaşıyoruz. Valiliğin aldığı karar doğrultusunda yıkım yapılacaktı. Bunun için ben bütün araç-gerecimi bu işin bir an önce yapılması için seferber ettim. Ancak ne olduysa yıkım durdu. Şu ana kadar da konu ile ilgili olumlu bir gelişme olmadı. Sahildeki içkili lokantaların aşırı gürültüsü, gece geç kapatmaları konusunda bizim yapabileceklerimiz belirli şeylerdir. Onun haricindekiler Emniyet ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yetkisindedir. Gürültü ölçümünü de, denetlemeyi de, işyeri kapatmayı da onlar yapıyorlar. Unutmayın ki bu kentte belediyelerin haricinde pek çok yönetim birimi hizmet vermekte ve herkesin kanunlarla belirlenmiş yetki alanları bulunmaktadır" dedi.
Kalıcı olarak çözüm üretmeye çalıştığını belirten Başkan Burma, "Eğlence Adası projesi başarıldığında tüm bu olumsuzlukların asgariye düzeye ineceğine inanıyorum. Eğer siz turizm bölgesiyseniz, orada müzik de olacak eğlence de olacak. Bunun herkesin mutlu olabileceği şekilde çözüme kavuşturmanın tek yolunun Eğlence Adası olacağına inanıyorum. O nedenle bu projeyi benimseyin, sahip çıkın. Sahilin daha nezih bir hale gelmesi bu projenin hayata geçmesine bağlıdır" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

16.01.2013 18:09:44 TSI

Editör: Wan Haber