Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencileri Finlandiya gezisinden döndü. Comenius projesi kapsamında düzenlenen Finlandiya gezisinde büyük coşku yaşandı.
Finlandiya'nın Teuva kentine yapılan geziye, Arda Ercan, Berke Deniz Başaran, Hale AKANSU, Pınar AKTAŞ, Seda İrem UYSAL ve Semih Bozbay' dan oluşan öğrenci grubuna Müdür Yardımcısı Yücel Akbal ve İngilizce öğretmeni Sezen Ozan Gürkan öncülük yaptı. Celal toraman Anadolu Lisesi ekibi, Finlandiya da İspanya, Kıbrıs ve Almanya'dan gelen öğretmen ve öğrencilerle tanıştı. Ev sahibi ve misafir öğrenciler kendi ülkelerini tanıtan sunumlar yaptılar. Okul tanıtımından sonra öğrenciler hep beraber geleneksel Fin yemeği pişirdi ve atık malzemelerden çeşitli süslemeler ve eşyalar yaptılar. Öğretmenleri ülkelerinin geleneksel yemeklerinden örnekler sundular. Öğrenciler, proje kapsamında bir geri dönüşüm fabrikası olan Botnia Rosk'u ziyaret ettikten sonra Kauppila İlkokulu'na gittiler. Okulun öğrencileri ekibe okullarıyla ilgili bir sunum yaptı.
Comenius ekibi kayak, buz pateni ve ice swimming gibi kış sporlarını denedi ve katıldıkları şehir turları kapsamında UNESCO tarafından koruma altına alınmış, Finlandiya'nın en uzun köprülerinden biri olan Replot Köprüsü'nü ziyaret etti. Gezi, daha önceki ziyaretlerde olduğu gibi, öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni bir ülke ve yeni insanlar tanıma, ülkemizi tanıtma fırsatının verdiği mutlulukla ve hoşça geçirilen zamanların memnuniyetiyle son buldu. Öğrencilerin dahil olduğu son ziyaret olan Finlandiya gezisinden sonra, Proje, Nisan ayında yapılacak İspanya kapanış toplantısı sonrasında hazırlanacak olan Final raporunun hazırlanmasıyla sona erecek
(FT-SŞ)

18.02.2013 17:09:08 TSI

Editör: Wan Haber