Burhaniye Belediyesi'nin düzenlediği 9. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında Burhaniye Belediyesi Zabıta Çevre birimi tarafından açılan stant ilgi gördü.
Zeytin ve Zeytinyağı Festivali boyunca Şehit Turan Bayraktar parkı içinde kurulan stantlar içerisinde Burhaniye Belediyesi Zabıta Çevre Birimi de vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla kurduğu stand çevreci vatandaşların akınına uğradı.
Mavi bayraklı Çevre Etkinlikleri çerçevesinde stantta Bitkisel Atık Yağ Kampanyası, Ambalaj Atıkları Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi, Atık Pillerin Diğer Atıklardan ayrı toplanması ve Naylon Poşetle mücadele kampanyaları hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Bitkisel Atık Yağ kampanyası hakkında vatandaşlara 5 litre atık yağ getirin 1 litre yemeklik yağ alın diyerek bitkisel atık yağın zararları ve geri dönüşümü hakkında bilgi verildi. Atık Pillerin Diğer atıklardan ayrı toplama kapsamında kurulan atık pil kutularına vatandaşların atık pilleri getirmesi sağlandı ve özellikle kampanya kapsamında seyyar satıcı Bayram Demirel'in Çevre Standına 20 kilo 300 gram atık pil getirmesi kampanyanın sesinin duyurulduğunu gözler önüne serdi. Stantta Naylon poşet ile mücadele için Zabıta Çevre Birimi bez torba dağıtarak naylon poşet kullanmayın çağrısı yaparken, yapılan 5 soruluk ankette ise vatandaşların en çok hava kirliliğinden ve baz istasyonlarından çekindiği ortaya çıktı.(BT)

30.01.2013 17:41:15 TSI

Editör: Wan Haber