Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kültür Edebiyat Basın Yayın ve İletişim Kulübü'nün hazırladığı "Her Şeyin Başı Sağlık Olsun" adlı okul gazetesinin 2. sayısı çıktı. Öğretmen Reyhan Ocakdan'ın öncülüğünde hazırlanan gazete, 200 adet renkli olarak basıldı.
İlçedeki tüm okullara, resmî dairelere ve esnafa dağıtılan gazete, büyük beğeni topladı. 474 öğrencinin öğrenim gördüğü Burhaniye Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde hazırlanan "Her Şeyin Başı Sağlık Olsun" adlı okul gazetesinde okul haberleri, rehberlik köşesi, hemşirenin günlüğü, fısıltı köşesi, en ilginç 10 hastalık gibi yazılar yer alıyor. Gazeteyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Okul Müdürü Mehmet Bicik, "Öğrencilerimizi okumaya ve yazmaya özendirmek, okulumuzun sesini ve faaliyetlerini geniş çevrelere duyurmak düşüncesiyle 'Her Şeyin Başı Sağlık Olsun' diyerek yol almaya devam ediyoruz. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimiz ilçe genelinde yapılan yarışmalarda üç önemli derece elde etti. Ahilik Haftası münasebetiyle yapılan Kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Ebru Cura, 'Günümüzde Ahilik' adlı çalışmasıyla ilçe 3.sü oldu. 2012 yılı Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ilçemiz okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik yapılan 'Öğretmenime Mektup' konulu kompozisyon yarışmasında öğrencilerimiz Rabia Şahan, ikinci ve Duygu Kezban Gündüz de üçüncü olarak büyük başarı elde ettiler. Yarışmalarda başarı kaydederek okulumuzu gururla temsil eden öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Gazetenin okulun tanıtımına ve öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Bicik, gazetenin hazırlanmasında emeği geçen Öğretmen Reyhan Ocakdan ve öğrencileri kutladı.
(FT-SŞ)

05.12.2012 14:19:49 TSI

Editör: Wan Haber