Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Müjde Babuşcuoğlu Anaokulu'nda minik öğrencilere tutumlu olmayı öğretmek üzerlerinde fotoğraflarının yer aldığı kumbaralara dağıtıldı.
Müjde Babuşcuoğlu Anaokulu'nun 128 öğrencisi okullarında erken yılbaşı kutlarken, Kaymakam Ali Uslanmaz'ın dağıttığı kumbaralarla da mutlu oldular. Kaymakam Ali Uslanmaz'ın eşi Hayriye Uslanmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Eşkikara ve Hayırsever İş adamı Ali Ulvi Babaşcuoğlu ile eşinin de hazır bulunduğu, kumbara dağıtımı ve yılbaşı pastasının kesilmesi sırasında büyük coşku yaşandı. Pastayı kesen minikler üzerlerinde fotoğraflarının yer aldığı kumbaraları da Kaymakam Ali Uslanmaz'ın elinden aldılar. Okul Müdürü Eser Ersöz ve öğretmenler konuklara ve öğrencilere ikram için seferber olurken, okulda adeta şölen yaşandı.
Kaymakam Ali Uslanmaz, dağıtımı yapılan kumbaraların minik öğrencilere tasarruf alışkanlığı kazındıracağını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Eşkira da, ilerleyen teknolojide tasarrufun daha çok öne çıktığını bildirdi ve öğrencilere tasarruf alışkanlığı kazandırmak istediklerini söyledi. Gelenek ve göreneklere önem verdiklerini anlatan Okul Müdürü Eser Ersöz de, üzerlerinde fotoğrafları bulunan kumbaraları dağıttıklarını ve fotoğraflar nedeniyle kumbaraların daha özenli saklanacağını bildirdi.
(FT-SŞ)

30.12.2012 12:01:35 TSI

Editör: Wan Haber