Burhaniye Belediyesi tarafından 25-26-27 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali düzenlenen satranç turnuvaları ile başladı.
Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezinde yaklaşık 2 yüz sporcunun katılımı ile gerçekleşen satranç turnuvaları kıyasıya bir mücadele ile iki gün boyunca devam etti. Satranç meraklılarının ve yarışan gençlerin ailelerinin katılımlarıyla gerçekleşen yaklaşık 5 yüz kişiyi ağırlayan satranç turnuvalarında iki gün boyunca sportmenliğin ve centilmenliğin en güzel örnekleri sunuldu. 2 gün boyunca Yıldızlar, Gençler, Minikler ve Küçükler olmak üzere dört yaş gurubu kategorisinde yapılan müsabakalarda sporcular kıyasıya yarışarak her kategoride ilk beş belirlendi. 1'nci gün Yıldızlar ve Gençlerin müsabakalarında Yıldızlar grubunda 1. Melih Coşkun, 2'nci Emre Demir 3'ncü Sefercan Taşcı 4'ncü Gamze Karataş seçilirken; Gençler gurubunda 1'nci Alper Erdil 2'nci İlkay Taşkın 3'ncü Ahmet Babacan, 4'üncü Saadettin Özdemir 5'nci ise Büşra Pamuk seçildi. Yarışmaların ikinci ayağı Pazar günü minikler ve küçükler yaş gurupları arasında yapıldı. Miniklerde Kemal Ata Tubikoğlu, Yavuz Selim Ferhatoğlu, Yiğit Aydemir olmak üzere üç birinci seçilirken, 2'nci Sarp Ateş, 3'ncü Furkan Kolkoparan, 4'ncü Burak Aydemir, 5'nci Nazlı Sıla Doğan oldu. Küçüklerde ise Şevval Bitmez birinci Berk Ateş ikinci Gizem Özdemir üçüncü, Görkem Özden dördüncü, İrem Açıkgöz beşinci oldu.
Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi organizasyonuyla gerçekleşen satranç turnuvaları, satranca gönül vermiş öğrenci, eğitmen ve öğretmenler ile birlikte yarışmadan çok birliktelik havasında geçen yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödülleri ise 25 Ocak 2013 Cuma günü 9. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali ilk gününde Reha Yurdakul salonunda saat 18:00'da yapılacak ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

23.01.2013 16:47:15 TSI

Editör: Wan Haber