Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili polis, geniş çaplı operasyon yaparak çok miktarda eşya ele geçirirken, hırsızlık zanlılarını da yakaladı.
Hırsızlık olaylarını önlemek için iz süren polis, ilk olarak hırsızlık şüphelisi A.Ö. (22) ile kız arkadaşı olan H.H. yakaladı. Şüpheli A.Ö. ifadesinde, Ören Mahallesi'nde toplam 4 adet ev hırsızlığı yaptığını ve hırsızlık yaptığı evlerden çalmış olduğu sürücü belgesine kendi fotoğrafını yapıştırmak suretiyle evrakta sahtecilik yaptığını söyledi. Şüpheli A.Ö.'nün 24 adet suç kaydı olduğu, 2 adet suç kaydı ile ilgili de arandığı, ayrıca asker firarisi olduğu öğrenildi.
Şüphelilerden H.H .ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest bırakılırken, diğer şüpheli A.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Yapılan operasyon kapsamında, şüphelinin suçta kullandığı 1 adet 20 santimetrelik tornavida, 1 adet LG marka 82 Ekran LCD televizyon, 1 adet TOPFİELD marka uydu alıcısı ve uydu kumandası, 1 adet Cosmos marka erkek kol saati, 3 adet hislon marka erkek kol saati, 1 adet Seiko marka erkek kol saati, 1 adet Vialuks marka erkek kol saati, 1 adet BY Blova marka erkek kol saati, 1 adet Staılless marka erkek kol saati, 1 adet roleks marka bayan kol saati, 1 adet köstekli küçük çakmak, 1 adet Roventa marka saç kurutma makinesi, 11 adet çeşitli taşlardan, midye kabuklarından kolyeler, 14 adet bayan ve erkek giyim eşyaları, 1 çift ayakkabı, 1 adet spor çantası, 1 adet Lenova marka dizüstü bilgisayar ele geçirildi.
Emniyet müdürlüğü, suç ve suçlularla olan kararlı mücadelenin geçmiş dönemde olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğini bildirdi.
(SŞ)

14.01.2013 14:36:46 TSI

Editör: Wan Haber