Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Ali Uslanmaz'ın başkanlığında 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' konusunda düzenlenen toplantıda, kurs sayısının artırılması kararlaştırıldı.
İlçe Emniyet Müdür Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur'un da katıldığı toplantıda Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, bu güne kadar açılan kurslarla ilgili bilgiler verirken, kurs hedeflerini de aktardı.
Öğretmen Evi Salonu'nda düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı ilgi gördü. Halk Eğitimi Merkezi Müdür Karanfil Bilgin, bu güne kadar 105 kurs açtıklarını söyledi. Bilgin, kurs isteyen vatandaşların bir form doldurmalarının yeterli olduğunu söyledi. Köy muhtarlarının köylerinde kurs açılmasını isteyebileceklerini anlatan Kaymakam Ali Uslanmaz, yeni greve başlayan Kuyumcu köyü muhtarını örnek gösterdi. Muhtarın köyde 4 adet kurs açılmasını sağladığını anlattı. İlçede boşanma sayılarının yüksek olduğunu anlatan Kaymakam Uslanmaz, bunun önüne geçmek için de çalışma yapılmasını istedi. Belediye Gençlik Merkezi' nin de kurslar açtığını bildiren Kaymakam Ali Uslanmaz, bunun için de Gençlik Merkezi Müdürü Ayfer Arıcan'a teşekkür ettiğini söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Halk Eğitimi Merkezi kurslarının daha çok duyurulmasını önerdi. Halk Eğitimi Merkezi'nde kurs sayısını artırmak için çalışma yaptıklarını anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç' da, kurs yeri ve öğretmen temin edilebildiği sürüce kurs sayısının artırılabileceğini söyledi. Müdür Uruç, kurumların da kurslara destek olabileceğini söyledi. Bünyamin Uruç, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okulları vatandaşlara açtıklarını bildirdi. (BT)

28.01.2013 13:22:50 TSI

Editör: Wan Haber