Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Kent Konseyi Engeliler Meclisi üyeleri Ayvalık Alibey Adası Çocuk Yuvasını ziyaret ederek kimsesiz çocuklara hediyeler verip onları sevindirmeye çalıştılar.
Burhaniye Belediyesi'nin tahsis ettiği bir otobüsle Ayvalık Alibey Adasına giden Engelliler Meclis üyeleri yuvadaki çocuklar ve yöneticiler tarafından ilgiyle karşılandı. Önceki gün gerçekleşen ziyarete, Engelliler Meclisi Başkanı Müfide Esringün, Yürütme Kurulu üyeleri Hayri Akduran, Tarık Varol, Hasan Bilbay, Esra Esringün Gürsel Vardar ve Burçak Özdem ile diğer bazı engelliler ve engelli yakınları da katıldılar. Ziyarete, Kent Konseyi Genel Sekreteri Uğur Baykent ve Yönetici Sekreter Başak Gözümoğulları Savut'ta katıldı. Burhaniye Kent Konseyi çatısı altında kurulan Engelliler Meclisi ilk seçimli Olağan Genel Kurulunu Belediye Başkanı Fikret Akova'nın da katılımı ile 17 Kasım Cumartesi günü yaptıktan sonra çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeye başlamıştı. Bu kapsamda daha önce 2 Aralık Dünya Engelliler Gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan Engelliler daha sonra Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü ve Huzurevine birer nezaket ziyaretlerinde bulunmuşlardı. Engelliler, gerçekleştirdikleri son yuvası ziyaretinde 2 ile 12 yaş gurubundaki 34 çocuğa oyuncak, boya kalemleri, resim defterleri ve çeşitli yiyecek ve içeceklerden oluşan hediyeler verdiler.
Engelliler, çocuklarla birlikte resim yaparak onlarla sohbet ettiler. Daha sonra yuva yöneticilerinden çeşitli bilgiler alan Kent Konseyi Engeliler Meclisi üyeleri Ayvalık Alibey Adası'ndaki çocuk yuvasından ayrıldılar.
(FT-SŞ)

04.02.2013 11:57:51 TSI

Editör: Wan Haber