Ekim ayında çalışmalarına başlayan Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) 2012-2013 sezonuna oyunlarla perdelerini halka açıyor. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında "Yeşil Papağan Limited" oyunu ile gösterilerine başlayan BBKT, bu akşam "Anya Manya Kumpanya" adlı çocuk oyunu ile gösterilerine devam ediyor.
Bilgesu Ernus'un yazdığı oyun; Birleşmiş Milletlerin 20.Kasım.1959'da kabul ettiği "Çocuk Hakları Bildirgesi" konu alıyor. 10 15 yaş arası çocukların gözü ile "Çocuk Hakları Bildirisini", çocukların yaşadığı zorlukları, savaşın çirkinliklerini eleştirel bir üslupla seyirciye aktarıyor.
Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosunun Çocuk Oyunları Grubunu oluşturan 14 18 yaş arası gençlerle oyunun çalışmalarına başlandı. 21 kişilik, yönetmen, oyuncu koçu, oyuncu, teknik ekipten oluşan oyun kadrosu yaklaşık 2,5 aylık bir emeğin sonucu "Anya Manya Kumpanya" oyununun prömiyerini seyircilerle buluşturacak.
Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni O. Uğur Mamuk; Çocuk oyunlarında ana temel olarak evrensel barış ve kardeşliğin ön planda tutarak, Devlet Tiyatroları Arşivinden seçtiğimiz oyunlarla seyircimizle buluşuyoruz. Bu yıl sergileyeceğimiz çocuk oyunlarının ana teması olacaktır. Bu amaçla hazırlıklarını bitirdiğimiz "Anya Manya Kumpanya" oyunu bu oyunların ilki olacaktır. 10 yaş ve üzeri seyirciyi hedefleyen çocuk oyunumuz; dünya genelindeki çocuk sorunlarını ve maruz kaldıkları durumları sergileyerek; anne babaların, kurumların ve devletlerin yöneticilerinin çocuklara nasıl bir gelecek yarattıklarını görmesini istemektedir, bu amaçla bu sezon oynayacağımız çocuk oyunlarımızı "Yetişkinler İçin Çocuk Oyunu" teması ile sergileyeceğiz.
Bu oyunla, Direklerarası Seyircileri 2. Çocuk Oyunları Ödülleri yarışmasına katılacağız. Bu yarışma ile bölgesinde kurulan ilk tiyatro olma özelliğinin yanı sıra, yine bölgesinde bir yarışmaya katılan ilk tiyatro olacaktır.(BT)

30.01.2013 17:48:25 TSI

Editör: Wan Haber