'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye tarihinde yayın yapan gazeteleri basın mensuplarına tanıtırken, gazetecilerin gününü kutladı. Akova, bütün şehir kapsamında köylerin kentleşeceğini ifade ederek, 25-27 Ocak tarihlerinde kutlanacak olan 'Uluslar arası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin programını da açıkladı.
Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına yerel gazete sahip ve temsilcilerinin yanısıra genel gazete ajans ve televizyon temsilcileri de katıldılar.
Akova, "Gazeteciler toplumun sesidir. Demokrasinin en önemli gereği olan gazetecilik mesleğini en iyi şekilde icra eden ve gece gündüz demeden zor şartlarda da olsa görevini yapan sizlerin bu anlamlı gününü kutluyorum" dedi.
Gazeteciler Günü'ne özel olarak hazırladığı ve basın arşivinden bulduğu eski gazeteleri paylaşan Akova, isimlerini açıkladığı Burhaniye Postası (Haftalık) isimli gazetenin 1951-1952 yıllarında yayınlandığını ve Burhaniye'nin ilk yerel gazetesi olduğunu söyledi. Ardından 1960-1997 yılları arasında Devrim isimli gazetenin 37 sene günlük olarak yayınlandığını ifade etti. Ardından Körfezde Bugün, Kemer'den Geleceğe ve Burhaniye Belediyesi'nin gazetelerini de anlatan Akova, Burhaniye'nin basın geçmişini özetlemesi gazetecileri eskilere götürdü. Başkan Akova, kurulacak kent Arşivi için ilçede bu güne kadar yayınlanan gazetelerin ciltlenmiş birer örneğini gösterirken, ilçede bu güne kadar hizmet vermiş olan gazetecilere minnettar olduklarını söyledi. Başkan Akova, ilçede görev yapmış olan gazetecilerin adlarını yaşatmak için bir meydan düzenlemesi yapmak istediklerini de ifade etti
Süprizle 25-26-27 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 9.Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali programını da açıklayan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova festivale tüm körfez halkımızın davetli olduğunu belirtti.
Akova şunları söyledi:
"Bu yılda yine dolu dolu bir festival hazırlamanın mutluluğu içindeyiz. Festivalimiz Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelenk konması ile başlayacak. Bu kapsamda çeşitli stantlar açılacak. Festivalin ilk günü Reha Yurdakul Salonu'nda Adramytteion kazıları ile ilgili panel düzenlenecek. Aynı günün akşamı da Belediye Meydanı'n da Grup Velvele konseri yer alacak. İkinci gün ise Açık Ödüllü Briç Turnuvası düzenlenecek. Aynı gün Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi'nde sergi açılışları, zeytinyağlı yemek yarışması ve develerin geçişi ile devam edecek etkinlikler, akşamı da Bursa Devlet Senfoni Orkestrası Klasik Müzik Konseri renklenecek. Festivalin son günü de geleneksel deve güreşleri yapılacak. Son günün akşamı da Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından Uğur Mumcu'nun 'Bir Pulsuz Dilekçe Bu gün Ne Yazsam' adlı oyunu sahnelenecek."diye konuştu. Festivalin renkli geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını anlatan Belediye Başkanı Fikret Akova, festival ile kışın durgun olan ilçe turizmini ekonomik yönden hareketlendirmeyi hedeflediklerini bildirdi.(BT)

10.01.2013 18:34:22 TSI

Editör: Wan Haber